NOVI DETALJI OKO BESPILOTNE LETELICE KOJA JE PALA U ZAGREBU: "Pronađeni su tragovi eksploziva"
Foto: Printscreen/Youtube/Hina multimedija

saopšteno

NOVI DETALJI OKO BESPILOTNE LETELICE KOJA JE PALA U ZAGREBU: "Pronađeni su tragovi eksploziva"

Srećom, vađenje je uspešno prošlo i niko nije povređen, a studenti iz obližnjeg doma su evakuisani tokom akcije

Objavljeno:

Jutros oko 9.45 vojska i policija izvukli su i iz zemlje veliki deo olupine sovjetske bespilotne letelice, koja se u četvrtak uveče srušila u Zagrebu kod Studentskog doma na Savi, piše Indeks.

Letelica je stavljena u vojni kamion. Ona je gotovo prepolovljena i potpuno smrskana. Gotovo je nemoguće razaznati da se radi o letelici, a olupuna je duga nekoliko metara.

Vojska i policija s mukom je izvukla objekat, koji je bio potpuno uništen, a poseban problem pravilo je granje koje se uplelo u ostatke letelice.

- Iz crne kutije očekujemo da ćemo izvući podatke o letu. Pronađeni su tragovi eksploziva i tragovi da ovo nije bila izvidnička letelica. Našli smo delove avio-bombe. Zaključili smo da je također sovjetske proizvodnje. Nakon analize ćemo moći da kažemo koja je njena svrha. Bomba se koristila na avionima. Ovo osim lokacije dovodi u pitanje i s čije je strane - ruske ili ukrajinske. Ovo područje se sad sigurno, nema eksplozivnih sredstava, ali još će se pogledati je li nešto unutra - govorio je ministar odbrane Mario Banožić.

Još uvek nema zvanične potvrde da li je letelica izvučena u celosti iz ogromnog kratera gde se srušila u četvrtak oko 23 sata, a na terenu su vojska i policija.

Bilo je i bojazni da je letelica, eventualno, na sebi nosila i eksplozivnu napravu.

Srećom, vađenje je uspešno prošlo i niko nije povređen, a studenti iz obližnjeg doma su evakuisani tokom akcije.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.