ZATRPANA RUPA SOVJETSKE LETELICE: U dronu bilo 40 kilograma EKSPLOZIVA
Letelica, Foto: Printscreen/Youtube/HINA multimedija, Profimedia

ISTRAGA U TOKU

ZATRPANA RUPA SOVJETSKE LETELICE: U dronu bilo 40 kilograma EKSPLOZIVA

Zatrpana rupa u Zagrebu koju je napravila sovjetska letelica: U dronu bilo 40 kilograma eksploziva

Objavljeno:

Jutros je zatrpana rupa koju je napravila sovjetska letelica koja se u četvrtak uveče srušila u Zagrebu kod studentskog doma na Savi, prenosi Index.hr.

Ministar odbrane Mario Banožić kazao je da su u krateru pronađeni tragovi eksploziva i delovi aviobombe koji govore da nije reč o izviđačkoj letelici.U toku je istraga koja bi trebalo da otkrije sve detalje nezapamćenog incidenta koji samo pukom srećom nije završio velikom tragedijom.

Banožićev savetnik jutros je na HRT-u otkrio nove detalje o padu sovjetske letelice.

"Znamo da je reč o aviobombi ruske proizvodnje"

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Hina multimedija

- Iskopali smo letelicu tokom jučerašnjeg dana i došli do novih saznanja koja u početku nisu bila poznata. Nađeni su fragmenti aviobombe za koju ne znamo sve detalje, ali po svemu onome što znamo, reč je o aviobombi ruske proizvodnje koja je imala težinu od 120 kilograma. U tih 120 kilograma bilo je 40 kilograma eksploziva. Ta bomba je prilikom penetracije, zabijanja u tlo, eksplodirala ispod zemlje. Krater nije toliko veliki zbog strukture tla u koje se letelica zabila, a i vrste bombe. Bomba je imala kumulativni karakter tako da se nije raspršila, nego se taj kumulativni mlaz proširio dubinom zemlje. To je sve što zasad znamo. Analiziramo fragmente bombe i verujem da ćemo u idućih nekoliko dana moći sastaviti tu bombu i obavestiti detaljno hrvatsku javnost šta se tu dogodilo - rekao je Živanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.