ISPLIVALI PRVI DETALJI O MISTERIOZNOJ LETELICI KOJA JE PALA U ZAGREBU! Stigla je iz pravca Mađarske
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/HINA multimedija, Profimedia

ISTRAGA U TOKU

ISPLIVALI PRVI DETALJI O MISTERIOZNOJ LETELICI KOJA JE PALA U ZAGREBU! Stigla je iz pravca Mađarske

U toku je kriminalističko istraživanje u saradnji kriminalističke policije i vojne policije, a u koordinaciji bezbednosno-odbrambenog sistema preduzimaju se i druge mere, uključujući i međunarodnu saradnju, posebno sa NATO savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja“

Objavljeno: 10:54h

Vlada Republike Hrvatske je objavila saopštenje o letelici koja je pala u Zagrebu.

„U kabinetu Veća za nacionalnu bezbednost održan je sastanak nadležnih tela sigurnosno-obrambenog sistema na kojem su učestvovali potpredsednik Vlade RH nadležan za nacionalnu bezbednost i ministar hrvatskih branitelja g. Medved, potpredsednik Vlade RH i ministar unutrašnjih poslova g. Božinović, ministar obrane g. Banožić, direktor Sigurnosno-obaveštajne agencije g. Markić, direktor Vojne sigurnosno-obaveštajne agencije general- bojnik Kinder i predstojnik Kabineta Veća za nacionalnu bezbednost g. Franjić.

Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada bezposadne letelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smera istoka prema zapadu, odnosno iz vazdušnog prostora Mađarske, brzinom od 700km/h na visini od 1300m.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Hina multimedija

U toku je kriminalističko istraživanje u saradnji kriminalističke policije i vojne policije, a u koordinaciji bezbednosno-odbrambenog sistema preduzimaju se i druge mere, uključujući i međunarodnu saradnju, posebno sa NATO savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja“, objavili su, prenosi Index.hr.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.