BESNE POŽARI U AUSTRALIJI! Četiri kuće izgorele u VATRENOJ STIHIJI, ima POVREĐENIH (VIDEO)
Požar, Foto: Printscreen/Youtube/ CBS News

požar

BESNE POŽARI U AUSTRALIJI! Četiri kuće izgorele u VATRENOJ STIHIJI, ima POVREĐENIH (VIDEO)

Požari su i dalje van kontrole i na području su od više od pet hiljada hektara

Objavljeno:

Najmanje četiri kuće izgorele su u požarima koji su zahvatili gradove Bridžtaun i Denmark u australijskoj saveznoj državi Zapadnoj Australiji, a tamošnji vatrogasni čelnik pripisuje intenzitet požara klimatskim promenama, prenosi The Guardian.

Ministar za hitne službe Zapadne Australije Stiven Doson potvrdio je da su uništene kuće, ali je dodao da razmere štete neće biti poznate dok ne dođe do zvanične procene. Rekao je da je postignut značajan napredak u obuzdavanju požara na jugu savezne države, ali opasnost i dalje preti.

Jedna osoba završila u bolnici

- I dalje imamo aktivne požare pa molimo ljude za strpljenje. Ovo je jako teško vreme za sve pogođene požarima - rekao je.

Požari su i dalje van kontrole i na području su od više od pet hiljada hektara. Doson je rekao da se 210 vatrogasaca borilo s požarima.

Jedan je stanovnik prebačen u bolnicu nakon što je ugasio požar na svom imanju. Komesar vatrogasnih i hitnih službi u Zapadnoj Australiji Daren Klem rekao je da su požari bili izuzetno izazovni, ali i da je njihov intenzitet rezultat klimatskih promena.

Premijer Zapadne Australije Mark Mekgouan zahvalio je vatrogascima na trudu koji su uložili tokom nedelje i pozvao javnost da sledi savete nadležnih za hitne slučajeve.

Bonus video:

00:54

Ova zgrada je gorela: Jutro posle požara u krugu Infektivne klinike

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.