KUVA SE NOVI NAPAD U CRNOJ GORI? Napetost dostigla vrhunac
Ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook/Slavko Perošević

NEIZVESNO

KUVA SE NOVI NAPAD U CRNOJ GORI? Napetost dostigla vrhunac

Kako on kaže u vazduhu i dalje lebdi neizvesnost koja je posebno prouzrokovana činjenicom da oni koji su trebali da štite sigurnost, a nalaze se u vrhu bezbednosnog aparata, nisu odradili posao kako treba

Objavljeno: 12:20h

Situacija u Crnoj Gori je i dalje napeta, jer pre svega javnost nije dobila odgovore na mnoga pitanja povodom dešavanja 5. septembra.

Kako stvari stoje, po mišljenju Andrije Mandića, nije ni na vidiku.

"Vidimo da još uvek nisu procesuirani čak ni organizatori toga nasilja. Ukoliko se to brzo ne desi, neko bi mogao da shvati da može nekažnjivo da ponovi ono što smo gledali na Cetinju", rekao je on, a prenose Novosti.

"Niko u dogledno vreme neće biti izveden pred lice pravde, jer u Crnoj Gori nema profesionalnog tužilaštva i nezavisnog sudstva, a vrhovima tih institucija i dalje upravlja Milo Đukanović. Takođe, vidimo i da u MUP i UP puna onih koji su ostali verni ljudima iz bivšeg režima, koji su policiju koristili za obračun sa političkim neistomišljenicima", dodao je on.

U prilog ovome govori i činjenica da su onoga dana na Cetinju podeljene gas maske i Milivoju Katniću, glavnom specijalnom tužiocu, i druga sredstva neophodna za nasilni protest i sukobe, i to treba do kraja istražiti i privesti pravdi organizatore pre svega, pišu Novosti.

Kako on kaže u vazduhu i dalje lebdi neizvesnost koja je posebno prouzrokovana činjenicom da oni koji su trebali da štite sigurnost, a nalaze se u vrhu bezbednosnog aparata, nisu odradili posao kako treba.

"Upravo zato tenzije i dalje postoje, pojačane izjavama Mila Đukanovica u hrvatskim medijima i nepoverenjem u segmente Vlade koji nisu položili ispit 5 septembra. Ono što je važno je da je čin ustoličenja obavljen, i pored pritiska bivšeg režima i činjenice da su delovi izvršne vlasti servisirale plan Mila Đukanovića", ističe Mandić.

Da komite ne odustaju od svog plana, govori i činjenica da su najavili nove proteste u Beranama 26. septembra i da će se "obračunati" sa poglavarom SPC, kada bude dolazio da ustoliči vladiku Metodija.

"Ne treba povlačiti paralele između Berana i Cetinja. U Beranama je snažan duh srpstva i pravoslavlja, narod je snažno vezan za svoju SPC i svoju tradiciju, za razliku od nekih gradova u kojima se deo građana odrekao tradicije svojih predaka i odredio da im istorija Crne Gore počinje od Sekule Drljevića, a nekima od 2006. godine. Berane su jedan od bedema Crne Gore i pravoslavlja, i tu nema šta da traže oni koji štite pokradene pare ljudi iz vrha DPS, a sve pod plaštom nekog navodnog ,,komitovanja", jasan je Mandić.

(Espreso/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.