DOSTOJAN! USTOLIČEN JOANIKIJE, PORFIRIJE I ON HELIKOPTEROM DOŠLI U HRAM: Uhapšen Veselin Veljović (VIDEO)
Haos opšti, Foto: Porfirije patrijarh Instagram

AKSIOS!

DOSTOJAN! USTOLIČEN JOANIKIJE, PORFIRIJE I ON HELIKOPTEROM DOŠLI U HRAM: Uhapšen Veselin Veljović (VIDEO)

"Vijestima" je iz Kabineta zvanično saopšteno da su demonstranti bez ikakvog povoda na više lokacija napali policiju

Objavljeno: 10:14h

Na Cetinju, u manastiru Svetog Petra Cetinjskog posle svečane liturgije ustoličen je mitropolit Joanikija.

- Moleći se za mir svih, mir celog sveta, a najviše za mir ovoga grada, upravo sam ustoličio novog mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija u Cetinjskom manastiru. Dostojan! - napisao je patrijarh Porfirije.

Posle velike drame, on i patrijarh Porfirije su jutros helikopterom stigli na Cetinje.

- U slavu Boga živoga stigosmo na Cetinje da izvršimo ustoličenje novog mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Joanikija. Sve pozivamo na mir i molitvu Gospodu Hristu - napisao je patrijarh Porfirije.

Pre mitropolita Joanikija na Cetinju je ustoličeno četrdeset crnogorsko-primorskih mitropolita Srpske pravoslavne crkve. Za razliku od ranijih, na ustoličenju u nedelju neće biti narodnog zbora, ali ni političara.

Policija je jutros intervenisala na Dvorskom trgu na Cetinju, i razdvojila okupljene protivnike hirotonije mitropolita Joanikija u više grupa. Kako javljaju crnogorski mediji, suzavac je bačen više puta, a bačene su i šok bombe.

Na Cetinju je uhapšen Veselin Veljović, savetnik predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

- Napad na policiju je napad na državu! Sve što se dešavalo juče i danas na Cetinju je pokušaj terorističkih akcija. Potpuno je jasno da su nalogodavci i organizatori najviše rukovodstvo DPS-a u saradnji sa organizovanim kriminalnim grupama kojima će država stati na put! - napisao je Krivokapić.

Patrijarh Porfirije i sveštenstvo podgoričkog Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja trebalo je da krenu oko 6:30 autobusima ka cetinjskom manastiru na ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Kako javljaju mediji, autobusi sa sveštenstvom SPC i novinarima su vraćeni u Podgoricu, sa kružnog toka u blizini grada.

Novosti su javile da su Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije helikopterom sleteli na Cetinje.

Sputnjik je objavio snimak:

Dolazak na Cetinje
foto: Twitter Printscreen

Dritan Abazović je objavio snimak početka napada na policiju.

- Pogledajte kako je Veselin Veljović, savjetnik Predsjednika države i grupa poslanika DPS započela jutros napad na Policiju. Sad je valjda svima sve jasno! Apelujemo na mir i spuštanje tenzija - napisao je Abazović.

Veselin Veljović je, javljaju mediji, uhapšen posle objavljivanja ovog snimka. Ovo je potvrdio i Zdravko Krivokapić:

Rano jutros već oko pet sati građani, koji se protive ustoličenju mitropolita Joanikija, okupili su se na Dvorskom trgu. U poslednjih pola sata čule su se sirene Hitne pomoći i policije.

Na putu ka Cetinju nalaze se barikade.

"Vijestima" je iz Kabineta Vlade Crne Gore saopšteno da su demonstranti bez ikakvog povoda na više lokacija napali policiju.

Pogledajte snimak nasilja:

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.