Bata Dikić već tri dana štrajkuje glađu i žeđu u Podgorici!
Foto: Dado Đilas

Oglasio se advokat

Bata Dikić već tri dana štrajkuje glađu i žeđu u Podgorici!

Branilac bivšeg šefa srpske žandarmerije Bratislava Dikića, advokat Milan Petrović kazao je "Vijestima" da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je u pritvoru započeo štrajk glađu i žeđu
Objavljeno: 13:27h
foto: Fonet/Dado Đilas

Po nalogu Specijalnog tužilaštva u predizbornoj noći uhapšeno je 20 državljana Srbije, među kojima i Bratislav Dikić, bivši šef srpske Žandarmerije.

Njega tužilaštvo sumnjiči da je sa Aleksandrom Sinđelićem vođa kriminalne grupe, koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i hapšenje premijera Mila Đukanovića. Sinđelić je izbjegao hapšenje i policija za njim traga.

Tužilaštvo je nakon saslušanja odredilo zadržavanje do 72 sata za 14 uhapšenih, a šestoro je pušeno nakon saslušanja.

Iz tužilaštva su saopštili da sumnjiče uhapšene da su početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori. "Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vrijeme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namjerom da proglase izbornu pobjedu određenih političkih partija", piše u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Oni nijesu objasnili sa račun koje političke partije su uhapšeni planirali terorističke napade.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.