ĐEKA JASAN: Može se razgovarati o ulasku u vlast, ALI POD JEDNIM USLOVOM
Fatmir Đeka, Foto: Printscreen/youtube

Predstavnik koalicije Albanaca u CG

ĐEKA JASAN: Može se razgovarati o ulasku u vlast, ALI POD JEDNIM USLOVOM

Đeka je za podgorički Dan rekao da u koaliciji koju predstavlja nikad nije doveden u pitanje evroatlantski put Crne Gore

Objavljeno:

Predstavnik koalicije Albanaca u Crnoj Gori Jednoglasno i čelnik Demokratske partije Fatmir Đeka kazao je da mogu da razgovaraju o ulasku u vlast, ali pod uslovom da u vlasti Demokratski front, inače, najuticajniji savez vladajuće koalicije.

Đeka je za podgorički Dan rekao da u koaliciji koju predstavlja nikad nije doveden u pitanje evroatlantski put Crne Gore.

"Naš stav da ne bismo bili u vladi u kojoj je Demokratski front suštinski ostao isti. DF je i u prethodnom periodu potvrdio da ne baštini evropske vrednosti, odnosno da su im bliže proruske integracije. To je legitimno, ali se kosi sa našim programskim opredeljenjima, kao i proklamovanim stavovima ove vlade", naveo je Đeka.

Ukoliko, kaže, ne bi bio DF u vladi, sve opcije bi bile otvorene.

"Mi verujemo da ostali konstituenti vlasti jasno prepoznaju, vide i shvataju da se svetska, evropska, pa i regionalna situacija menja i da na to posebno Crna Gora, kao mala država i članica NATO-a, mora biti spremna. Za Demokratsku partiju i našu koaliciju se od osnivanja, pa i ubuduće, nikada nije dovodio u pitanje evroatlantski put", ukazao je Đeka.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media