IBRAHIMOVIĆ JE NOVI LIDER BS, pljušte čestitke političara, a i Đukanović se oglasio
Ervin Ibrahimović, Foto: YoutubePrintscreen/ Bosnjacka stranka

izbori u cg

IBRAHIMOVIĆ JE NOVI LIDER BS, pljušte čestitke političara, a i Đukanović se oglasio

Ibrahimović je za šefa opozicione BS izabran nakon smrti predsednika i osnivača te stranke Rafeta Husovića

Objavljeno:

Ervin Ibrahimović izabran je za lidera Bošnjačke stranke u Crnoj Gori, izbor su mu čestitali predsednici svih političkih partija, a predsednik Milo Đukanović naveo je da su poruke sa kongresa te stranke izuzetno važne za DPS, jer nas, kako kaže, učvršćuju u uverenju da će ona i dalje biti važan politički faktor u zemlji.

Prema Đukanovićevim rečima, izborom Ibrahimovića za stranačkog lidera potvrđena je jasna vizija daljeg puta te stranke koja "ostaje posvećena konceptu izgradnje građanskog crnogorskog društva, dostizanju evropskog kvaliteta života za građane i ostvarenju ključnog strateškog cilja - članstva naše zemlje u Evropskoj uniji".

Ibrahimović je za šefa opozicione BS izabran nakon smrti predsednika i osnivača te stranke Rafeta Husovića.

Đukanović je naveo i da njegova DPS Bošnjačku stranku vidi kao "jednog od ključnih saveznika na realizaciji strateških državnih ciljeva, za koje nastavljamo borbu i u promenjenom političkom kontekstu nakon poslednjih parlamentarnih izbora, u uverenju da su mnoge zajedničke pobede pred nama".

Lider Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević čestitao je Ervinu Ibrahimoviću izbor za novog predsednika Bošnjačke stranke i poručio da veruje da je bošnjački nacionalni korpus u Ibrahimoviću dobio istinskog lidera.

Knežević je naveo da kao predsednik DNP nudi "iskrenu ruku saradnje, napominjući da su Ibrahimovića, u dobroj nameri, povodom dogovora o nacionalnom pomirenju, već pozivali na dijalog Andrija Mandić i on".

Knežević je podržao stav da "bez stabilne Bošnjačke stranke nema ni stabilne Crne Gore".

Predsednik Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović uputio je takođe čestitku Ibrahimoviću i poručio da je "bošjački narod je neizostavan deo crnogorskog mozaika".

"Uveren sam da ćemo zajednički doprinositi evropeizaciji naše države i društva. Želim da udruženim snagama negujemo građansku, multietničku i multiversku zajednicu koja svoju budućnost vidi u Evropskoj uniji", naveo je Abazović u čestitki.

Čestitku lideru BS je uputio i predsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Vladimir Joković, uz želju da njegov mandat na čelu stranke obeleži uspeh i dobar rad.

"Bošnjačka stranka je značajan partner na političkom nebu Crne Gore. Crna Gora je država različitosti ali i tolerancije među građanima i tako treba da ostane", naveo je, između ostalog, Joković.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.