STIJEPOVIĆEV SLUČAJ PONOVO NA PROVERI: Optužen za pranje novca, ali i za druge stvari!
Slavoljub Stijepović, Foto: Printscreen/youtube

krivični postupak

STIJEPOVIĆEV SLUČAJ PONOVO NA PROVERI: Optužen za pranje novca, ali i za druge stvari!

Savet podgoričkog Višeg suda je do sada dva puta obustavljalo krivični postupak protiv Stijepovića

Objavljeno:

Apelacioni sud je ponovo ukinuo rešenje Višeg suda koji je obustavio krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, sadašnjeg savetnika predsednika države, Slavoljuba Stijepovića, koji se tereti za pranje novca u saizvršilaštvu.

Savet podgoričkog Višeg suda je do sada dva puta obustavljalo krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi "Koverta" optužen za pranje novca u saizvršilaštvu, dok je potvrdilo optužnicu protiv Duška Kneževića i zaposlenika u Atlas banci zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca.

Apelacioni sud je naložio da se ponovi postupak kontrole optužnice protiv Stijepovića. To znači da će se Viši sud treći put izjašnjavati u tom slučaju.

Afera "Koverta" otvorena je 2019. godine kada je odbegli biznismen Duško Knežević objavio snimak kako Stijepović uzima koverat sa novcem koji je, kako je kasnije tvrdio, bio namenjem za finansiranje Demokratske partije socijalista (DPS). Ta afera je dovela do velikih protesta građana 2019. godine.

Stijepović se optužnicom tereti da je u oktobru 2016.godine, po prethodno postignutom dogovoru, od Duška Kneževića preuzeo 110.000 američkih dolara od kojih je najmanje 62.070 pribavljeno kriminalnim delatnostima, sa namerom da ih ubaci u legalne tokove - radi korišćenja tog novca za parlamentarne izbore.

On je tražio od Kneževića da dolare zameni u evro što je ovaj i učinio preko Vlatka Rašovića koji u ovom predmetu ima status svedoka saradnika.

Konvertovani novac je predat predstavniku Demokratske pratije socijalista (DPS) i podeljen uz potvrde aktivistima te partije.

Prema oceni Tužilaštva Stijepović je znao da se radi o novcu stečenom kriminalnom delatnošću, te da treba prikriti njegovo poreklo i izbeći svako njegovo evidentiranje, posebno njegovo evidentiranje kroz prihode DPS-a koji su podložni kontroli.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.