ĐUKANOVIĆ NIKAD OŠTRIJI: Osudio pretnje smrću novinarima, očekuje da se HITNO otkrije njihov akter!
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

MONSTRUOZNE PRETNJE

ĐUKANOVIĆ NIKAD OŠTRIJI: Osudio pretnje smrću novinarima, očekuje da se HITNO otkrije njihov akter!

Sigurnost, sloboda i zaštita novinara su imperativ za izgradnju svake demokratske države, čemu teži Crna Gora kao buduća članica EU

Objavljeno:

Crnogorski predsednik Milo Đukanović najoštrije je danas osudio pretnje bosansko-hercegovačkom novinaru Draganu Bursaću i uredniku podgoričkog radija Antena M Darku Šukoviću i redakciji tog radija.

- Očekujem od nadležnih organa da se hitno otkrije i kazni akter ovih monstruoznih pretnji, nezabeleženih u građanskoj Crnoj Gori. U demokratskom društvu koje gradimo podrazumevaju se novinarske slobode i pravo na drugačije mišljenje i stav, napisao je Đukanović na svom službenom tviter nalogu.

Svedoci smo, kaže, u poslednje vreme da se ugrožava sloboda drugačijeg mišljenja i stava i od onih koji sebe nazivaju demokratama, istovremeno zadirući u privatnost poslenika javne reči na, kako navodi, nezakonit i najprizemniji način.

- Sigurnost, sloboda i zaštita novinara su imperativ za izgradnju svake demokratske države, čemu teži Crna Gora kao buduća članica EU, napisao je Đukanović.

Bonus video:

02:26

UDARILA GROBARKA NA ZVEZDAŠICU U CENTRU BEOGRADA PRED DERBI Imamo HAOS snimak - PAZITE SAMO ŠTA SU IMALE DA KAŽU!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.