AMFILOHIJE JE SVE ŠTO JE IMAO DAO NARODU: Ovo je jedini imetak upokojenog mitropolita - par probušenih cipela...
Ovo je jedini imetak, Foto: Profimedia

VALJA PODSETITI

AMFILOHIJE JE SVE ŠTO JE IMAO DAO NARODU: Ovo je jedini imetak upokojenog mitropolita - par probušenih cipela...

Crnogorski režim, sada već odlazeći, početkom ove godine, preko medija bliskih tadašnjoj vlasti, činio je sve kako bi se plasirale fabrikovane afere o enormnom bogatstvu ljudi

Objavljeno:

Zemni ostaci blažanopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija biće sahranjen danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Svetu zaupokojenu liturgiju koja je počela u 9 časova služi Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej uz sasluženje više episkopa naše i drugih Pomesnih Crkava.

Crnogorski režim, sada već odlazeći, početkom ove godine, preko medija bliskih tadašnjoj vlasti, činio je sve kako bi se plasirale fabrikovane afere o enormnom bogatstvu ljudi iz Mitropolije koji su neposredno uključeni u organizaciju tadašnjih akutelnih svenarodnih litija.

Zato, u ovom trenutku, valja podsetiti da je blaženopočivši Mitropolit Amfilohije od ličnog ovozemaljskog bogatstva posedovao: biblioteku sa nekoliko hiljada knjiga, koju je zaveštao manastiru Stanjevići, i preko 40 knjiga i studija čiji je autor, odežde i panagije koje je kupio ili dobio na poklon i par starih cipela sa probušenim đonovima, u koje je umetao karton da mu ne bude hladno.

Sve što je imao, dao je narodu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / In4s.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.