AMFILOHIJE U BOLOVIMA OSTAVIO AMANET NARODU, NJEGOVO PREDSKAZANJE ODZVANJA U UŠIMA: Živ ili mrtav, biću na Cetinju!
Mitropolit u bolovima napisao amanet, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

SNAŽNE REČI

AMFILOHIJE U BOLOVIMA OSTAVIO AMANET NARODU, NJEGOVO PREDSKAZANJE ODZVANJA U UŠIMA: Živ ili mrtav, biću na Cetinju!

U Cetinjskom manastiru kovčeg sa telom mitropolita bio je izložen u istoj prostoriji gde su i mošti svetog Petra cetinjskog

Objavljeno:

Đed je ostavio amanet srpskom narodu! Miodrag Daka Davidović iz Nikšića, dobrotvor Srpske pravoslavne crkve, juče je nakon što se poklonio senima mitropolita Amfilohija otkrio da je vladika napisao oproštajno pismo, piše Alo.

Daka, skrhan bolom zbog gubitka velikog prijatelja i duhovnika, ispričao je da će to pismo, koje je Amfilohije pisao dok je trpeo jake bolove, otvoriti i pročitati Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav Vlade Crne Gore.

- Pismo je namenjeno njemu i narodu - kazao je.

Davidović je naveo i da je vladika iz bolničkog kreveta poručivao da će na veliki praznik - Svetog Luku - sigurno biti na Cetinju pored ćivota svetog Petra Cetinjskog, živ ili mrtav.

- Poslednjih dana, mitropolit je najmanje deset puta rekao da će za Svetog Luku biti na Cetinju pored odra svetog Petra Cetinjskog. Mi nismo razumeli poruku. U nekoliko navrata je rekao: "Doći ću živ ili mrtav." To je svima nama trebalo da bude opomena, ali smo bili ubeđeni da je najgore prošlo. Nadali smo se da će naša draga doktorka Jelena uspeti da uradi nemoguće - rekao je Davidović kroz suze.

U Cetinjskom manastiru kovčeg sa telom mitropolita bio je izložen u istoj prostoriji gde su i mošti svetog Petra cetinjskog, a Kovčeg sa telom mitropolita danas je stigao u Podgoricu oko 14.30 sati.

Nakon toga, a to se nastavlja i tokom noći, veliki broj vernika prilazio je kovčegu i poklanjao se upokojenom mitropolitu.

Vernici će moći da se poklone sve do sahrane koja će biti sutra ujutro. Planirano je da se uoči sahrane služi Sveta arhijerejska zaupokojena Liturgija kojom će načalstvovati Njegova Svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja naše i drugih pomesnih Crkava.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.