NAS ČUVA BOG! Širom Crne Gore ipak održane LITIJE, ovako je bilo u BERANAMA (FOTO)
Berane juče, Foto: Youtube printscreen

NE PLAŠE SE KORONE

NAS ČUVA BOG! Širom Crne Gore ipak održane LITIJE, ovako je bilo u BERANAMA (FOTO)

Ono što razlikuje Crnu Goru od ostalih evropskih država, kazao je protojerej stafrofor Miodrag Todorović u Nikšiću, jeste da ovde nema virusa, ali ima litija

Objavljeno:

U više crnogorskih gradova juče su održane litije uprkos pretnje koronavirusa.

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić izjavio je da će molitvene litije, koje organizuje SPC u Crnoj Gori biti održane prema najavljenom programu i da mere predostrožnosti u vezi sa pojavom virusa korona koje je donelo Ministarstvo zdravlja za sada ne utiču na javni život.

Litija u Beranama danas je krenula u 17 časova, iz centra grada do manastira Đurđevi stupovi, gde je služen moleban, piše "Blic".

- Kažu da je ovo građanska država, a na njenom čelu je jedan čovek koji za sebe kaže da je predsednik svih građana. Mi smo malo zbunjeni, jer ako je tako kako oni govore, zašto mi ne osećamo naklonost našeg predsednika prema nama i našim građanskim pravima - kazao je nakon molebana u Beranama sveštenik Miloš Cicmil.

Na Tviteru se pojavila i fotografija litije koju je podelio Vladislav Dajković :

Ono što razlikuje Crnu Goru od ostalih evropskih država, kazao je protojerej stafrofor Miodrag Todorović u Nikšiću, jeste da ovde nema virusa, ali ima litija.

- Kao laik moram reći da bi možda dobro bilo da ovi naučnici koji tragaju za injekcijom protiv ovog virusa da je rade na bazi duhovne radosti. Jer ta duhovna radost greje ovaj narod skoro tri meseca i to je ta hrana od koje se neće ogladneti i voda od koje se neće ožedneti i nadam se, uz Božiju pomoć, da će se to proširiti na svu vaseljenu - poručio je Todorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.