OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA DEČAKOM KOG SU TALASI ODVUKLI U MORE KOD HERCEG NOVOG: Nastavlja se sutra
Ronioci, Foto: Facebook Printscreen MUP

saopšteno

OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA DEČAKOM KOG SU TALASI ODVUKLI U MORE KOD HERCEG NOVOG: Nastavlja se sutra

Zbog jakog vetra nije danas mogao da uzleti helikopter Vojske Crne Gore

Objavljeno:

Potraga za dečakom N. V. koji je sinoć oko 22 sata nestao sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom kada su ga jaki talasi odvukli u more, biće nastavljena sutra.

Načelnik Centra bezbednosti Herceg Novi Predrag Žižić kazao je za TVCG da je pretraga mora za danas završena i da će biti nastavljena sutra. Danas se, kako kaže, još pretražuje deo obale prema Meljinama i Igalu.

Žižić kaže da je o nesrećnom događaju upoznata i Uprava policije Hrvatske, u slučaju da se telo dečaka pojavi u vodama susedne države. Sada pretragu nastavljaju službenici crnogorske policije, prenosi RTCG.

“Građani se uključuju oprezno i preporučio bih da se ne uključuju samostalno, već da o svim ativnostima obaveste nadležni”, kazao je Žižić.

Zbog jakog vetra nije danas mogao da uzleti helikopter Vojske Crne Gore, a iz istog razloga nemoguća je pretraga iz vazduha dronovima.

Slaba vidljivost i jak jugo ometaju i ronioce, a najavljuje se dalje pogoršanje vremenskih prilika.

Rukovodilac sektora za pretrage Ronilačkog centra iz Bijele Danilo Mijajlović kazao je ranije danas da su za sada uzaludni napori 12 ronilaca uključenih u potragu.

"Naši timovi su angažovani sinoć od 23 sata. Uslovi za ronjenje su veoma loši, slaba vidljivost i veliki talasi u priobalno delu otežavaju pretragu. U potrazi smo angažovali sve resurse plovila, podvodne ronilice a potraga je koordinisana sa ostalim službama zaštite i spašavanje, Upravom pomorske sigurnosti i MUP-om", kazao nam je Mijajlović.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.