MANDIĆ: Visoka saglasnost da Miodrag Lekić bude mandatar
Andrija Mandić, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

OGLASIO SE

MANDIĆ: Visoka saglasnost da Miodrag Lekić bude mandatar

Andrija Mandić je rekao da lideri stranaka razgovore nastavljaju večeras, pošto su, kako je kazao, uspostavili princip "da ništa nije dogovoreno dok ne bude dogovoreno".

Objavljeno: 07:35h

Lider Nove i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da je na današnjem sastanku lidera stranaka "stare" parlamentarne većine postignut visok stepen saglasnosti da predsednik Demosa Miodrag Lekić bude mandatar. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović sutra će početi konsultacije o mandataru.

Andrija Mandić je rekao da lideri stranaka razgovore nastavljaju večeras, pošto su, kako je kazao, uspostavili princip "da ništa nije dogovoreno dok ne bude dogovoreno".Predstavnici stranaka pobednica parlamentarnih izbora iz avgusta 2020. do danas imali su četiri sastanka, a ovo je prvi na kome su prisustvovali lideri i na kome je konkretizovano jedno ime za mandatara.

Uoči sastanka, predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da će ta partija prihvatiti bilo koju stranačku ili nestranačku kandidatkinju ili kandidata za mandatara koji ne dolazi iz stranaka ili iz reda pojedinaca koji su sarađivali sa DPS-om oko izbora 43. Vlade Crne Gore.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ima ustavnu obavezu da predloži mandatara do 19. septembra.

Đukanović će sutra početi konsultacije o mandataru za sastav vlade sa predstavnicima političkih partija, odnosno koalicija, zastupljenih u Skupštini.

1 / 4 Foto: Profimedia

Za četvrtak su zakazane konsultacije sa Demokratskom partijom socijalista, Demokratskim frontom i Demokratskom Crnom Gorom.

Parlamentarna većina od izbora iz 2020. godine potpisala je sporazum prošle nedelje i formiraće novu Vladu Crne Gore.

Taj sporazum ima sedam tačaka, a prva je da DPS ne učestvuje u Vladi.

(Espreso/RTCG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.