TESTIRANJE NA KOVID, RTG PLUĆA I INFUZIJE NIJE PLATIO NI EVRO U KOMŠIJSKOJ ZEMLJI: Evo u čemu je CAKA! (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA, Tviter printscreen

možda niste znali da može

TESTIRANJE NA KOVID, RTG PLUĆA I INFUZIJE NIJE PLATIO NI EVRO U KOMŠIJSKOJ ZEMLJI: Evo u čemu je CAKA! (FOTO)

Koliko je stvarno važna zdravstvena polisa uverio se i jedan korisnik Tvitera, ali je njega dočekalo i dodatno iznenađenje u Crnoj Gori

Objavljeno:

O putnim osiguranjima češće se govori u sezoni odmora jer je to izuzetna olakšica ukoliko se razbolite ili ne daj Bože povredite dok ste na putovanjima.

Većina agencija sada pokriva i kovid 19, što je dodatna bezbrižnost.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić ranije je pozvao putnike da kupe polisu osiguranja pre polaska na putovanje i naveo da se njena prosečna cena kreće oko 2.000 dinara, uključujući i kovid pokriće, za otprilike 10 dana boravka.

"I pre kovida smo insistirali na tome da se kupi polisa osiguranja koja pokriva i kovid razbolevanje. Najvažnije je da se ljudi ne upuštaju na put bez polise, sada je karantin kraći - traje pet dana i važno je da imate polisu, jer može da pokrije i troškove testiranja, lečenja i delimično smeštaja, a čak i povratka sa destinacije, ukoliko se putnik razboli dva-tri dana pred povratak, pa ne može da se vrati sa grupom", poručio je Seničić

Koliko je stvarno važna zdravstvena polisa uverio se i jedan korisnik Tvitera, ali je njega dočekalo i dodatno iznenađenje u Crnoj Gori.

On je sa svojim pratiocima podelio ljubaznost sa kojom se susreo u Budvi.

Naveo je da mu nisu naplatili brzi test, pregled, RTG pluća i dve infuzije, a da je terapiju i laboratoriju pokrio osiguranjem.

Podsetimo, samo dve zemlje insistiraju na kovid protokolima.

Navodi da se veliki problem javi kada putnik koji se razboli ne želi da se testira, pa se čak sa ostalim putnicima vrati nazad.

"To nije dobro i to nam pravi probleme. Na svakoj polisi osiguranja imate broj telefona, okrenete asistentsku kuću i oni vam u roku od nekoliko minuta kažu u koju bolnicu možete otići, a u Turskoj i Grčkoj šalju i automobile po pacijenta", rekao je Seničić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.