ABAZOVIĆ SPREMAN DA POTPIŠE TEMELJNI UGOVOR I SA CRNOGORSKOM PRAVOSLAVNOM CRKVOM: "Ne postoji restrikcija"
Dritan Abazović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

SAOPŠTIO

ABAZOVIĆ SPREMAN DA POTPIŠE TEMELJNI UGOVOR I SA CRNOGORSKOM PRAVOSLAVNOM CRKVOM: "Ne postoji restrikcija"

Govoreći o ispunjenim prioritetima vlade, Abazović je rekao da je tu nastavak borbe protiv korupcije

Objavljeno:

Crnogorski premijer Dritan Abazović, poručio je danas da su svi prioriteti njegove vlade završeni ili su pred okončanjem u protekih 100 dana vlasti i dodao da je njegova vlada spremna da Temeljni ugovor potpiše i sa kanonski nepriznatom Crnogorskom pravoslavnom crkvom.

Abazović je to rekao na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada izvršne vlasti, dan nakon što je potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Neposredno potom na inicijativu pet stranaka predvođenih DPS-om Mila Ðukanovića, za 19. avgust je zakazana sednica parlamenta kada će se glasati o nepoverenju njegovoj vladi.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Abazović je rekao da je vlada spremna da takav ugovor potpiše i sa kanonski nepriznatom Crnogorskom pravoslavnom crkvom.

"Spremni smo da to uradimo i sa (kanonski nepriznatom) CPC. Ne postoji restrikcija da krenemo i ka tim aktivnostima", rekao je.

Govoreći o ispunjenim prioritetima vlade, Abazović je rekao da je tu nastavak borbe protiv korupcije, zatim prilagođavanje pregovaračke strukture, regulisanje odnosa s verskim zajednicama, priprema letnje turističke sezone, nastavak reforme javne uprave...

"Imate najveću zaplenu cigareta u Evropi. Imate procese protiv Medenice i Jovanića, slučajeve Lazović i Milović, hapšeni su ljudi u privrednim društvima. Stvorili smo ambijent da tužilaštvo u tandemu Jovanović-Novović ostvari rezultate", rekao je Abazović.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.