SADA I ZVANIČNO: Predata inicijativa o izglasavanju nepoverenja vladi Crne Gore
Dritan Abazović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

PREDLOG

SADA I ZVANIČNO: Predata inicijativa o izglasavanju nepoverenja vladi Crne Gore

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju klubova, razlog za podnošenje predloga je izostali rezultati Vlade

Objavljeno:

Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA predali u skupštinsku proceduru Predlog da se glasa o nepoverenju 43. Vladi Crne Gore.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju klubova, razlog za podnošenje predloga je izostali rezultati Vlade na planu realizacije onih prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora, "a tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije koronavirusa koja traje", pišu Vijesti.

- Dalje, ignorantskim postupanjem predsednika Vlade Dritana Abazovića prema stavovima najznačajnijih naučnih ustanova u zemlji, kao i istaknutih stručnjaka i organizacija civilnog društva, te stavljanjem odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom u prvi plan, pri čemu je vlastitim neodgovornim postupanjem doveo do podizanja tenzija u društvu i do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende, ova Vlada je izgubila legitimitet, ističe se u saopštenju.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Dodaje se da je na kraju obrazloženja predloga zaključeno da je, "zbog svega navedenog, a u nameri da se zaštite vitalni državni interesi Crne Gore i sačuva šansa da naša zemlja krene putem evropske integracije, podnošenje inicijative za izglasavanje nepoverenja 43. Vladi Crne Gore bilo neophodno".

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.