CRNOGORKO, ŠTA RADIŠ, JADNA NE BILA? Pred svima mrtva ladna IZVADILA pa NAVALILA! (FOTO)
Crna Gora, Foto: Printscreen/Tviter

šta bre?

CRNOGORKO, ŠTA RADIŠ, JADNA NE BILA? Pred svima mrtva ladna IZVADILA pa NAVALILA! (FOTO)

Paradajz turizam tema je koja svakog leta veoma lako posvađa Srbe, a jedna fotografija je na Tviteru uspela da ponovo podgreje večitu raspravu

Objavljeno: 14:24h

Jedna Crnogorka je objavom fotografije na kojoj se vidi "osnovna oprema" jednog paradajz turiste napravila haos na Tviteru.

Komad hleba, isečen paradajz i konzerva paštete sa pogledom na more mnoge su uboli pravo u živac.

Ja, paradajz turista iz Srbije, imam nešto da vam ispričam

"Počela sezona", napisala je Crnogorka uz fotku za koju se ne zna na kojoj je tačno plaži nastala, ali po svemu sudeći radnja se odigrala na crnogorskom primorju.

cRNA gORA
foto: Printscreen/Tviter

Kao što se moglo i pretpostaviti, krenula je salva oštrih komentara i uvreda na njen račun, ali na cenu smeštaja i gostoprimstvo u Crnoj Gori a mnogi su istakli da nema "ništa slađe od paštete i paradajza na plaži".

Možda ovo ni ne čudi, imajući u vidu divljanje cena smeštaja u Crnoj Gori kada je u pitanju smeštaj, ali hrana. Na nečemu čovek mora da i uštedi.

Naime, cene smeštaja u Crnoj Gori u jeku turističke sezone variraju, kako navode iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, od osam evra u privatnom smeštaju do 50 evra po osobi dnevno, koliko je potrebno izdvojiti za noćenje s doručkom u nekom od kotorskih hotela.

Cene hotelskog smeštaja za noćenje s doručkom, u zavisnosti od kategorije, u glavnoj letnjoj turističkoj sezoni kreću se već od 20 evra u Baru i Ulcinju, 22 u Herceg Novom, 30 u Tivtu i Budvi, do 50 u Kotoru.

Oni koji se odluče za privatni smeštaj na raspolaganju imaju kvalitetne opcije gde se cene u zavisnosti od destinacije i kategorije objekta kreću od osam evra u Herceg Novom, 10 u Baru, Ulcinju, Tivtu i Budvi, do 20 evra u Kotoru.

Crna Gora, Ležaljka
foto: Profimedia, RINA

Kako kažu iz Nacionalne turistčke organizacije cene plažnog mobilijara su pristupačne, ali komplet od dve ležaljke i suncobran mogu se naći po ceni od osam evra u Baru, 10 u Herceg Novom, Kotoru, Budvi i Ulcinju i 15 evra u Tivtu.

Kada je reč o cenama gradskog prevoza i taksija, minimalna cena vožnje iznosi 50 centi u Baru i Budvi, dok u ostalim opštinama na primorju iznosi jedan evro.

Cene parkinga kreću se od 40 centi po satu u Ulcinju, do 80 centi u Kotoru. Za istu uslugu u Tivtu je potrebno izdvojiti 50 centi, u Baru i Budvi 60, a u Herceg Novom 70 centi.

Crna Gora
foto: Profimedia

Cene u restoranima su naravno raznolike, a za one koji traže povoljnije opcije, tvrde iz crnogorske turističke organizacije, ručak za četvoročlanu porrodicu u Baru, Herceg Novom, Ulcinju, Tivtu i Kotoru može se naći i za 16 evra.

Cene kafe kreću se od 90 centi u Ulcinju, do 1,20 evra u Herceg Novom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.