KUJU NOVI PLAN? Abazović se sastaje sa Đukanovićem i to zbog TEMELJNOG UGOVORA sa SPC
Dritan Abazović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

SASTANAK

KUJU NOVI PLAN? Abazović se sastaje sa Đukanovićem i to zbog TEMELJNOG UGOVORA sa SPC

U Vladi Crne Gore je počeo sastanak premijera Dritana Abazovića sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i potpredsednikom Vlade Raškom Konjevićem, a glavna tema razgovora trebalo bi da bude potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Objavljeno: 09:12h

Reporter RTCG javio je da su na sastanak došli potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović, zatim Andrija Popović iz LP, te predstavnici albanskih stranaka Nik Đeljošaj, Mehmet Zenka, Genci Nimanbegu.

Predsedništvo Građanskog pokreta URA saopštilo je u sredu uveče da podržava potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC. Smatraju da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje deset godina i da u najskorije vreme na njega treba staviti tačku, a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom.

Vlada Crne Gore bi, kako je ranije najavljeno, u petak trebalo da glasa o predloženoj verziji Temeljnog ugovora o odnosima države i SPC.

Ministre odbrane i spoljnih poslova poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića iz Socijaldemokratske partije, koji se protive sadržaju ugovora, premijer Dritan Abazović nazvao je „ekstremistima, koji imaju za cilj da destabilizuju Vladu i da državu vrate u devedeste godine“.

Konjević je na Tviteru odgovorio Abazoviću ocenom da je „bolje biti ekstremista za svoju državu, nego njen izdajnik“.

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića je ranije saopštila da se protivi formulacijama Temeljnog ugovora, koji je Vlada usaglasila sa SPC.

Televizija Vijesti je javila, pozivajući se na nezvanične informacije, da će DPS, ukoliko Abazović ne povuče postojeći tekst ugovora, uskratiti poverenje Vladi i da će se ići na vanredne parlamentarne izbore.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.