KO JE MILOŠ MEDENICA? Mamin sin sa narko-vezama u Kolumbiji "PAO" na aerodromu!
Miloš i Vesna Medenica, Foto: SCREENSHOT YOUTUBE/ VIJESTI ONLINE, YOUTUBE PRTSCR / VIJESTI ONLINE

NEVEROVATNO

KO JE MILOŠ MEDENICA? Mamin sin sa narko-vezama u Kolumbiji "PAO" na aerodromu!

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva

Objavljeno: 11:27h

Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen je nakon što je avionom iz Beograda u 10:35 sati sletio na aerodrom u Golubovcima, saznaje Televizija Vijesti.

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Po podacima Europola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge. Medenica se do sada navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gde se lečio od bolesti zavisnosti.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube

Prema podacima Europola, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore ima čvrste dokaze da je Miloš Medenica, sin danas uhapšene bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta i droge.

Medenica, u transkriptu komunikacije sa policajcem Darkom Lalovićem a koji je objavio portal Libertas, pominje Aleksandra Aca Mrkića, a kontekst njegove izjave pokazuje da ga vidi kao konkurenta u ovom poslu.

Mrkić se već deceniju u medijima povezuje sa tzv. "mojkovačkim klanom", a po nezvaničnim saznanjima, već izvesno vrijeme se nalazi van Crne Gore.

Tolerisanje šverca cigareta i zaštita švercera svakako je nešto po čemu je crnogorski pravosudni sistem decenijama na lošem glasu.

Miloš Medenica, protiv kog se vodi istraga zbog više teških krivičnih dela, Crnu Goru je napustio u decembru prošle godine i to dva dana nakon što je uhapšen njegov prijatelj, policajac Darko Lalović, koji je bio lično obezbeđenje njegove majke Vesne Medenice, dok je bila predsednica Vrhovnog suda.

"Majka upoznata sa poslovima, očekujem njenu zaštitu"

Medeničini poslovi otkriveni su nakon što su presretnuti njegovi razgovori kriptovanim telefonom sa Lalovićem, u kojima je, ne samo otvoreno govorio o svojim kriminalnim poslovima, već je priznao i da njegova majka Vesna zna sve o tome i da ga štiti.

“Sad ću opet da se glasnem iz heklera, šaljem sliku. Nije brat baš nevešt, iako misle ljudi. I treba tako da misle…“, napisao je Miloš M. Medenica (35) na Božić prošle godine u kriptovanoj poruci i poslao nekoliko fotografija sa tim opasnim oružjem koje se ne može kupiti legalno jer je zakonom zabranjena njegova kupovina i posjedovanje.

Na pitanje odakle mu hekler nije odgovorio portalu Libertas press, ali se ponosno slikao sa tim zabranjenim komadom automatskog oružja i te fotografije Europol je dostavio crnogorskoj policiji zajedno sa svim komunikacijama koje je Medenica imao preko aplikacije SKY.v

"Ja odoh travu da završavam. Ja kad krenem, Dacko moj dobri, zaradim iz dva kamiona što ne mogu oni ni za godinu", piše u transkriptima presretnutih razgovora Miloša Medenice sa policajcem Darkom D. Lalovićem (35), koje je crnogorskoj policiji dostavila agencija Evropske Unije za sprovođenje zakona – Europol.

Ove poruke Medenica je poslao Laloviću 20. februara 2021, a već 8. marta iste godine ga pita "ima li trave da se šalje preko".

"Ima li trave za preko da se šalje? Treba nekom, ali možemo da se ugradimo. U Beč. Popodne ti sve javljam. Treba mu i roba i prebačaj", piše Medenica tom policajcu.

Prema podacima Europola, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge, a u presretnutim razgovorima saopštava sagovorniku da je o njegovom nezakonitom poslu upoznata njegova majka Vesna Medenica, koja je tada bila predsednica Vrhovnog suda Crne Gore i da od nje može očekivati zaštitu.

Oboje su to demantovali. Vesna Medenica je bila "zatečena pitanjima", a njen sin je za Libertas kazao da "to sa njim nema ama baš nikakve veze".

“Zatečena sam vašim pitanjima i posve zbunjena zašto su meni postavljena. U sistemu preispitivanja bilo koje odgovornosti, pa i krivične, glavnu ulogu i jedino legitimnu, imaju državni organi. Očekujem da su oni pozvani da sve osnove sumnje ispitaju po proceduri kako to procesni zakoni predviđaju i, ukoliko za to ima razloga, da će to i učiniti”, odgovorila je svojevremeno Vesna Medenica Libertasu.

"Nema stresa kad je puna kesa"

U transkriptima razgovora Miloša Medenice piše da on veoma često, posredstvom policajca Lalovića, ali i drugih dilera droge, kupuje drogu kokain i da insistira da ta droga bude iz Kolumbije.

"Ima Nikola robu. Kolumbija. Ništa te blage. Kako izgleda? Po koliko je daje? Ja sam mu neđe ljetos imao kontakt. Ima, ima kriptu. Poslao sam mu. Lagano reci da se čujemo ovih dana. Je li probao tu robu?", piše Medenica Laloviću 18. decembra 2020. godine.

Nekoliko dana kasnije, 23. decembra, Medenica mu piše: "Uzeo je juče na 45, 25 komada… Odavno nije bila bolja".

U leto 2020. godine, 6. avgusta, on šalje fotografije na kojima se vide određena lica kako konzumiraju kokain, a dva dana kasnije pita Lalovića ima li još.

"Ima li robe još? Pofukasmo sve na veselje. Do sinoć do 12 smo sjedjeli. Antoniji je rođendan u utorak, moram to ispoštovati. Odvojio sam pare za ovo prvo. A đe, 30 ljudi u dva dana, povukli bi kilo da je bilo", pisao je Laloviću 8. avgusta.

Mesec ranije, 21. jula, naručuje 100 grama kokaina od Lalovića, ali mu i obećava da će ga častiti da "gali do kraja ljeta".

Na pitanje šta može reći u vezi sa njegovom kupovinom značajnih količina kokaina, korišćenjem i omogućavanjem drugim licima da koriste tu drogu, Medenica nije odgovorio Libertasu.

"Dackule brate, pitaj ima li još, valjaće mi sad kad krenem po sela u kampanju. Tamo se pije, nemam kud praznih džepova ići”", piše Laloviću 14. avgusta 2020. godine, dve sedmice pre poslednjih parlamentarnih izbora.

"Nema stresa ni besa kad puna je kesa", poručuje u jednoj od poruka Miloš Medenica policajcu Laloviću.

Policajac Lalović desna ruka

Lalović je uhapšen 15. decembra prošle godine i još je u pritvoru. On je pripadnik Sektora za obezbeđenje štićenih ličnosti Uprave policije i godinama je bio zadužen za bezbednost majke Miloša Medenice.

Njega je Miloš Medenica, osim što mu je služio kao kurir u nabavci i plaćanju droge, angažovao i da prati "kretanje murije", a veoma često ga je koristio i da dobija informacije iz policije.

Tako mu je Medenica tražio da proverava vozila i ljude, ko je i kada prešao granicu…

On je 9. septembra 2020. godine tražio od Lalovića da proveri "jedno vozilo koje se vozi dolje u Luku".

Dva dana kasnije mu traži proveru vozila i kaže da mu je to važno zbog posla.

"Čekala policija ispred. Odustali smo. Jes, mater im jebem. Moramo nešto gledati. Danas čeka 100%. Đe radi taj u specijalno. U Bar u policiju? Kad možeš provjeriti kod tog policajca je li danas znao šta? Da ga provjerimo zbog sledećeg puta… Doći ću ja u Pg, brate, da se vidimo na pet minuta, da mi ispričaš oko toga policajca ko je i šta je", napisao je u presretnutoj komunikaciji Medenica policajcu Laloviću.

On 21. februara 2021. godine traži od Lalovića da omogući da bez policijske kontrole u Kolašin stigne Goran Milašinović, koji je povezivan i sa "Pink Panterima"

"Da završiš da prođe Goran Milašinović oko 6 za Kolašin, hoće tu u Bjanku dvije noći da ostane. Sa A8, sad kreću. Blanka se zove ova đevojka što će da vozi…", zahteva od Lalovića Medenica.

"To sve nama ide u prilog", objašnjava mu nakon tog zahteva.

I Đukanović govorio o njemu

O presretnitim razgovorima Miloša Medenice govorio je svojevremeno i predsednik Crne Gore Milo Đukanović. On je o razgovoruma, u kojima se pominje i njegova majka i bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, rekao da to vidi kao izazov za delovanje državnih organa - tužilaštva i sudske vlasti.

"Ne bih nipošto sebi davao za pravo da politički komentarišem to što smo svi imali prilike da pročitamo u medijima. Nemam nikakvih sumnji da će ta grana vlasti, kao i do sada, profesionalno i odgovorno obaviti svoj deo posla i ispitati sve okolnosti, i informisati crnogorsku javnost o svom postupanju u tom slučaju, rekao je Đukanović.

1 / 6 Foto: Print Screen Youtube

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.