RASPISANA POTERNICA ZA SINOM VESNE MEDENICE!
Vesna Medenica, Foto: Printscreen/Youtube

poternica

RASPISANA POTERNICA ZA SINOM VESNE MEDENICE!

Vesna Medenica je od 2003. bila na dve najvažnije funkcije u pravosuđu - četiri godine vrhovna državna tužiteljka Crne Gore, a potom u tri mandata na čelu Vrhovnog suda od 2007. do decembra 2020, kada je podnela ostavku

Objavljeno:

Uprava policije raspisala je lokalnu poternicu za Milošem Medenicom (35), sinom bivše vrhovne državne tužiteljke Crne Gore Vesne Medenice.

Njega Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je formirao kriminalnu organizaciju radi šverca cigareta i droge, ali i nezakonitog uticaja prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima, objavili su danas podgorički mediji.

Kako je ranije izjavio branilac njegove majke, advokat Zdravko Begović, Medenica se nalazi u Beogradu na lečenju u jednoj od klinika za bolesti zavisnosti i čim se oporavi biće dostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Vesna Medenica je uhapšena prošle nedelje kada je sa aerodroma u Golubovcima pokušala da otputuje iz Crne Gore.

Kako je ranije saopšteno, ona je kod sebe imala avionsku kartu za Beograd u jednom pravcu. Vesni Medenici je odredjen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je nezakonito uticala na donošenje odluka u dva predmeta u procesu revizije pred Vrhovnim sudom.

Nakon određivanja pritvora, ona je pokušala da se ubije u Kliničkom centru, gde se i danas nalazi zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Pritvor je tada određen i policajcu Miloradu Medenici, službenici Uprave carina i prihoda Ivani Kovačević, Vasiliju Petroviću, sinu vlasnika gradjevinske firme Cijevna komerc Danila Dana Petrovića i bivšem fudbaleru Luki Bakoču. Na listi osumnjičenih za pripadništvo u kriminalnoj organizaciji Miloša Medenice su i Marko Vučinić, Nikola Raičević, Marko Popović, Bojan Popović, Darko Lalović, Petar Milutinović i Radomir Raičević, kao i pravno lice Kopad kompani iz Nikšića.

1 / 5 Foto: Printskrin/Youtube/TVVIJESTI PODGORICA

Medenici koja je 17 godina bila na čelnim funkcijama u crnogorskom pravosuđu, na teret se stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i protvzakoniti uticaj.

Portal Libertas je nedavno objavio da se njen sin, Miloš Medenica bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom - sudeći po podacima koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu.

U presretnutim razgovorima koje je dostavio Europol, čuje se kako Medenica kaže policajcu Darku D. Laloviću (35) da je sa njegovim nezakonitim poslom upoznata njegova majka Vesna Medenica i da od nje može očekivati zaštitu, naveo je Libertas.

Vesna Medenica je od 2003. bila na dve najvažnije funkcije u pravosuđu - četiri godine vrhovna državna tužiteljka Crne Gore, a potom u tri mandata na čelu Vrhovnog suda od 2007. do decembra 2020, kada je podnela ostavku.

Njen višestruki mandat na čelu Vrhovnog suda su kritikovali delovi medjunarodne i domaće javnosti jer Ustav nalaže da jedna osoba može na tu funkciju biti birana najviše dvaput.

Bonus video:

06:17

KO NAJVIŠE TRPI ZBOG SANKCIJA?! Šok analiza stručnjaka: Ukoliko Evropa ne želi da gladuje, moraće OVO DA URADI

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.