POLICIJA CRNE GORE: Slučaj Lazovića i Milovića biće ispitan
Ilustracija, Foto: Printscreen

šok saznanja

POLICIJA CRNE GORE: Slučaj Lazovića i Milovića biće ispitan

Postoje transkripti razgovora dvojice policajaca sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima

Objavljeno:

Uprava policije saopštila je povodom teksta portala Libertas pres, koji je objavio detalje iz dokumenta Europola u kojem se, kako piše taj medij, navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana da će nakon policijsko tužilačkih aktivnosti javnost obavestiti o ishodu.

"Povodom teksta portala Libertas Press Uprava policije ukazuje da će policijsko – tužilačke aktivnosti tim povodom dovesti do ishoda o kojem će javnost, po njihovom okončanju, biti detaljno obaveštena" stoji u saopštenju.

"Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije", navodi se u dokumentima.

Petar Lazović je sin Zorana Lazovića koji je bio, do 1. marta 2021. godine kada je smenjen, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije.

1 / 4 Foto: Printscreen

Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i, do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost, piše Libertas.

Portal Libertas je ranije objavio i transkripte razgovora koje je takođe dostavio Europol, na osnovu kojih je par dana kasnije uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Bonus video:

09:38

Političar iz CG otkrio u kakvom je stanju Vesna Medenica

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.