DVA CRNOGORSKA POLICAJCA SU ČLANOVI KAVAČKOG KLANA? Libertas se pozvao na dokument EVROPOLA
Ilustracija, Foto: Profimedia

šok

DVA CRNOGORSKA POLICAJCA SU ČLANOVI KAVAČKOG KLANA? Libertas se pozvao na dokument EVROPOLA

Portal Libertas je nedavno objavio i transkripte razgovora koje je takođe dostavio Europol, na osnovu kojih je par dana kasnije uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica

Objavljeno: 22:37h

Službenici crnogorske policije, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog kriminalnog klana, objavio je portal Libertas, pozivajući se na dokument Europola.

U dokumentu se navodi i da bi "istraga usmerena na Lazovića (32) i Milovića (32) trebalo da bude prioritet broj jedan crnogorske policije", preneli su crnogorski mediji.

Petar Lazović je sin Zorana Lazovića koji je do 1. marta 2021. godine, kada je smenjen, bio šef Sektora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Dokument sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, kao i sa Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine. Do danas nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, pozvali na odgovornost, piše Libertas.

"Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović se u ime kavačkog klana bave i švercom cigareta", prenosi Libertas deo dokumenta Europola.

U dokumentu se, kako navodi Libertas, dodaje da je "pretpostavka da Ljubo Milović poseduje nepoznat bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina".

Portal Libertas je nedavno objavio i transkripte razgovora koje je takođe dostavio Europol, na osnovu kojih je par dana kasnije uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Bonus video:

01:32

Hapšenje pedofila

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.