PANIKA U SARAJEVU! Evakuisana zgrada Kantonalnog suda zbog dojave o bombi
Sarajevo, Foto: Profimedia

dojava

PANIKA U SARAJEVU! Evakuisana zgrada Kantonalnog suda zbog dojave o bombi

Nastavak funkcionisanja suda očekuje se oko 12 sati, a termin za ročišta koja su bila zakazana u periodu dok traje pregled će verovatno naknadno biti objavljena s obzirom na popunjenost termina danas

Objavljeno:

U Kantonalnom i Opštinskom sudu u Sarajevu jutros je dojavljena bomba, a svi zaposleni i stranke evakuisane su iz zgrade.

Dojava je stigla oko devet sati jutros, a policija i tim za pretragu su odmah stigli u sud gde će narednih tri do četiri sata obaviti sigurnosni pregled prostorija s ciljem utvrđivanja istinitosti dojave, prenosi Srpskainfo.

Za sud u Sarajevu, lažne dojave bombe nisu neuobičajena stvar s obzirom na to da je to jedan od načina izbegavanja, odnosno odlaganja ročišta.

Nastavak funkcionisanja suda očekuje se oko 12 sati, a termin za ročišta koja su bila zakazana u periodu dok traje pregled će verovatno naknadno biti objavljena s obzirom na popunjenost termina danas.

Inače, jedno od značajnijih ročišta koje je danas trebalo biti održano u Opštinskom sudu je za aferu “Asim” u kojoj su glavni osumnjičeni Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović koje optužnica tereti za davanje dara i drugih oblika koristi. Njih trojica su danas u 10 sati trebali da se izjasne o krivici.

Tužilaštvo KS ih tereti da su od 20. do 25. februara 2020. godine ugovarali kupovinu glasova za unutarstranačke izbore za predsednik Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, a glavni dokaz i pokretač istrage je audiosnimak kupovine koji je na svom Fejsbuku objavio Semir Efendić koji je bio jedan od kandidata za izbor.

1 / 6 Foto: Profimedia

Na snimci se čuje kako trojac obećava zaposlenje supruge Velidu Tvrtkoviću u zamenu za glas Fikretu Prevljaku, prenosi Klix.

U tom periodu, prvooptuženi Asim Sarajlić je bio predsednik kadrovske komisije SDA i član Predsedništva SDA, kao i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH. Danas on je podneo ostavku na sve funkcije u SDA, kao i u komisijama i klubovima u Parlamentu, a i dalje je na poziciji delegata.

Bonus video:

00:27

Otvorena povratna kapsula letelice Šendžou 13

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.