ŠOKANTNI DETALJI O ZLOSTAVLJANJU DEVOJČICE (13): Obljubio je i portir Doma za nezbrinutu decu i pedofil iz Modriče
Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS

ŠOKANTNI DETALJI O ZLOSTAVLJANJU DEVOJČICE (13): Obljubio je i portir Doma za nezbrinutu decu i pedofil iz Modriče

Celi slučaj počeo je da se odmotava u četvrtak, kada je devojčica u teškom stanju izmeštena iz Doma

Objavljeno:

Radnik Doma "Rada Vranješević" A.K. i H.E. iz Modriče uhapšeni su u razmaku od 24 sata zbog seksualnog zlostavljanja iste devojčice (13), inače štićenice dečjeg Doma, saznaje Srpskainfo.

Gurnuta u ralje još većih predatora

Pomenuta devojčica već je prošla golgotu, a u Dom "Rada Vranješević" je smeštena nakon što je otkriveno da ju je baba podvodila starijem muškarcu i to kada je devojčica imala samo 11 godina.

Baba devojčice u međuvremenu je osuđena na sedam godina zatvora, a zlostavljač koji je imao odnose sa devojčicom na 12 godina.

Umesto da sistem pruži zaštitu nesrećnoj devojčici, on ju je gurnuo u ralje još većih predatora.

Celi slučaj počeo je da se odmotava u četvrtak, kada je devojčica u teškom stanju izmeštena iz Doma.

"Odmah je bilo sumnjivo upravo to što je tužilac naredio da se devojčica izmesti iz Doma i smesti u prihvatni centar Centra za socijalni rad u Banjaluci. Sumnjivo iz razloga što i dečiji Dom, takođe, ima svoj prihvatni centar", objasnio je izvor Srpskainfo iz banjalučke policije, prenosi Avaz.

Zdravstveno stanje devojčice bilo teško

Prvo je uhapšen E.H. iz Modriče koji je u međuvremenu pritvoren zbog obljube devojčice (13) inače štićenice Doma "Rada Vranješević".

Ubrzo je istraga usmerena i protiv radnika Doma A.K. koji je uhapšen i nakon kriminalističke obrade biće sproveden na saslušanje kod postupajućeg tužioca.

Srpskainfo saznaje da je u jednom trenutku zdravstveno stanje devojčice bilo toliko teško da joj je ukazana pomoć u UKC RS, odakle je vraćena u prihvatni centar.

Vladimir Kajkut, direktora Doma "Rada Vranješević", nije želeo da komentariše da li je radnik ove ustanove uhapšen.

Tužilaštvo 40 dana ćutalo na zlostavljanje štićenice Doma u Banjaluci

Banjalučko tužilaštvo mesec i po ništa nije poduzimalo protiv portira Doma "Rada Vranješević", a koji je osumnjičen da je seksualno zlostavljao devojčicu (13) štićenicu te ustanove, saznaje Srpskainfo.

Da je tužilaštvo tada reagovalo, verovatno se ne bi desio drugi slučaj.

Nakon što su se pojavile informacije da je devojčica seksualno zlostavljana u Domu, direktor Vladimir Kajkut je 17. decembra o tome obavestio policiju.

"Policija je odmah reagovala i pokrenula istragu. O preduzetim aktivnostima su obavestili Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i čekali njihovu naredbu za naredne korake. Međutim, tužilaštvo je skoro 40 dana ostalo nemo", kaže izvor Srpskainfo.

Tek nakon što je policija uhapsila E.H. iz Modriče zbog sumnje da je seksualno zlostavljao istu devojčicu, ona je na inicijativu policije ispitana i na okolnosti od 17. decembra i slučaja koji se desio sa portirom Doma.

"Policija došla tako do informacija o slučaju od 17. decembra i tek tada je Tužilaštvo preduzelo korake, a koje je trebalo preduzeti još prošlog meseca", dodao je izvor.

(Espreso/Avaz.ba/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.