PRESUDA: Ubica Duška Savanovića osuđen na 30 godina zatvora
Duško Savanović, Foto: Printscreen/Facebook/Dusko Savanovic

PRIZNAO KRIVICU

PRESUDA: Ubica Duška Savanovića osuđen na 30 godina zatvora

Čamber je tokom fizičkog obračuna izvadio pištolj, za koji ne poseduje oružni list i dozvolu za nošenje, pa ispalio jedan hitac u pravcu "suparničkog vozila" koji je pogodio zadnji levi točak

Objavljeno:

Dalibor Čamber, koji se tereti za ubistvo Duška Savanovića, osuđen je danas na 30 godina zatvora.

U optužnici se navodilo da je 31. decembra 2020. godine oko 22.30 sati, Čamber došao zajedno sa kolegom M. Đ. na parking jedne pumpe automobilom marke "mercedes", kojim je upravljao M. Đ..

Zatim su izašli iz vozila, došli u verbalni, a potom i u fizički sukob sa Savanovićem i njegovim prijateljem A. B. (22), koji su na parking pumpe došli svojim vozilom.

Čamber je tokom fizičkog obračuna izvadio pištolj, za koji ne poseduje oružni list i dozvolu za nošenje, pa ispalio jedan hitac u pravcu "suparničkog vozila" koji je pogodio zadnji levi točak, prenosi Srpskainfo.

Potom ispaljuje još jedan hitac iz pištolja prema A. B., pogodivši ga u levo stopalo.

- A. B. je zadobio tešku telesnu povredu u vidu prostrelne rane stopala sa prelomom kosti leve pete – dodaje se u optužnici.

- Zatim Savanović udara Čambera, usled čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, te iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac prema njemu, pogodivši ga u stomak. Savanović je prevezen vozilom Službe hitne pomoći Laktaši na reanimaciju u Urgentni centar UKC Republike Srpske, ali je od posledica ranjavanja preminuo istog dana oko 23.50 sati usled masivnog krvarenja - ističe se.

U optužnici se navodilo i da je M. Đ. odvezao Čambera sa mesta kritičnog događaja i tako mu pomogao u krivičnom delu.

– On je ranije priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom, pa je osuđen na godinu dana zatvora - dodaje se.

Bonus video:

05:00

BRZE VESTI 24.12.2021. 12:55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.