MAJKA SA TROJE DECE NEMA GDE: Voda odnela tri viseća mosta kod Konjica
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/AvazTV

STRAVIČNO

MAJKA SA TROJE DECE NEMA GDE: Voda odnela tri viseća mosta kod Konjica

Teška situacija je bila i na području Mesne zajednice Čelebići, a posebno u selima Idbar i Ribići

Objavljeno: 19:27h

Popljavljeni su brojni stambeni objekti, uništeni lokalni putevi, a dolazilo je i do prekida u elektro i vodosnabdevanju u pojedinim selima BiH. Zasedao je i Štab civilne zaštite Konjic koji je sagledao situaciju na terenu, te su upućene ekipe na najkritičnija mesta.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Konjicu su u toku dana imali mnogobrojne intervencije u svim delovima opštine, prenosi Srpskainfo.

Iako su bile upućene mašine, zbog uništenog puta, nisu se uspeli probiti do meštana sela Hotovlje.

Teška situacija je bila i na području Mesne zajednice Čelebići, a posebno u selima Idbar i Ribići.

- Došlo je do potkopavanja glavnih puteva i do prekida u vodosnabdevanju. Pojedini mostovi su oštećeni, a bilo je i poplavljenih podruma u Ribićima, dok je u Idbru oštećeno i poplavljeno eko selo "Raj u raju" - kazala je Emira Mešukić, predsednica MZ Čelebići. Ništa bolja situacija u toku jučerašnjeg dana nije bila ni na području MZ Glavatičevo.

Osman Ćatić, načelnik opštine Konjic i komandant Štaba civilne zaštite Konjic je u toku dana obilazio neka od najugroženijih mesta, a posebno je zabrinjavajuće u selu Hotovlje, gde je uputio i načelnik Ćatić sa pripadnicima Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo. usled obilnih kišnih padavina došlo i do aktiviranja klizišta.

Izet Imamović, meštanin ovog sela, kazao je da su morali da napuste kuće, a proteklu noć su proveli u lokalnoj džamiji.

- Situacija je teška, blokirani smo, i ne možemo nigde. Bilo je strašno kada je krenula zemlja, bujica i stene. Poplavljena mi je štala i podrumske prostorije, ne znam šta da radimo, jer nemamo gde da spavamo - kazao je Imamović.

Prema rečima Emina Hebibovića, predsednika ove mesne zajednice, poplavljene su desetine kuća i vikendica.

- Situacija je bila teška, jer je nekoliko stambenih objekata poplavljeno, a nekoliko porodica smo i evakuisali u toku prethodne noći. Uništen je u potpunosti i jedan ribnjak. Reka Neretva je odnela i tri viseća mosta na ovom području, a lokalni putevi prema selima Ribari, Dužani i Grušča su neprohodni - kazao je Hebibović.

Klizište koje se aktiviralo u mestu Kralupi preti kući Džemile Ahmetović.

- Put koji prolazi ispod kuće je odleteo, tako da mi je kuća u opasnosti. Imam troje dece, i zabrinuta sam za njihovu sigurnost. Nemam nikoga svoga gde bih se mogla skloniti, tako da me strah biti u kući - kazala je Ahmetović, piše Avaz.

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.