KULJA VODA NA SVE STRANE U REGIONU: Bujice i klizišta nose sve pred sobom, poplavljene kuće (VIDEO)
Klizište, Foto: Printscreen/youtube/AvazTV

VELIKO NEVREME

KULJA VODA NA SVE STRANE U REGIONU: Bujice i klizišta nose sve pred sobom, poplavljene kuće (VIDEO)

Najteža situacija je na putu Jablanica – Blidinje gde se ogromno klizište sručilo na put

Objavljeno:

Obilne padavine koje su zahvatile područje opštine Jablanica pričinile su veliku materijalnu štetu na stambenim i poslovnim objektima i putnoj infrastrukturi.

"Prema informaciji koju su nam dostavili iz Civilne zaštite Jablanica, od ranih jutarnjih sati čišćena su novonastala klizišta na magistralnom putu M17.5, Jablanica – Risovac Posušje, zbog kojih je put bio neprohodan do popodnevnih sati. Uspostavljen je saobraćaj na spomenutom putnom pravcu, ali se i dalje vozačima preporučuje na oprez, zbog mogućih odrona i nastanka novih klizišta", rekao je Pero Pavlović, portparol Vlade HNK i Uprave CZ HNK, a prenele su "Novosti".

Pavlović je rekao da je pokrenuto nekoliko novih klizišta na lokalnom putu za Čivelj, kao i ostalim lokalnim putevima.

"U toku dana nekoliko objekata je bilo ugroženo od bujičnih potoka. U cilju zaštite stambenih i drugih objekata, angažovana je sva raspoloživa mehanizacija. Usled jakih udara vetra pričinjena je veća materijalna šteta na plastenicima, kao i krovovima stambenih i poslovnih objekata. Održana je sednica Opštinskog štaba civilne zaštite, te donesen zaključak da se kontinuirano prati situacija na terenu, te poduzimaju odgovarajuće mere u cilju spašavanja ljudi i materijalnih dobara do stabilizacije stanja na terenu", rekao je Pavlović.

Najteža situacija je na putu Jablanica – Blidinje gde se ogromno klizište sručilo na put.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.