KATAKLIZMA U TRNOVU: Proglašena VANREDNA SITUACIJA zbog nezapamćenih poplava! (VIDEO)
Poplave, Foto: Twitter printscreen

NEVREME

KATAKLIZMA U TRNOVU: Proglašena VANREDNA SITUACIJA zbog nezapamćenih poplava! (VIDEO)

Gagović je rekao da je veliki deo Trnova poplavljen i da je voda ušla u oko 100 kuća

Objavljeno:

Trnovo je juče predveče zahvatilo nevreme sa obilnim padavinama, koje su se pojačavale tako da su se već oko 22.30 časova bujični potoci koji se ulivaju u Željeznicu izlili jer nisu više mogli da prihvate svu vodu.

Krizni štab opštine Trnovo proglasio je jutros vanrednu situaciju zbog nezapamćenih poplava koje su usled obilnih padavina zadesile ovu opštinu, izjavio je Srni načelnik Trnova Dragomir Gagović.

Gagović je rekao da je veliki deo Trnova poplavljen i da je voda ušla u oko 100 kuća.

– Nije bilo ljudskih žrtava, ali je kod jednog domaćina voda ugušila 130 ovaca jer nisu mogli da otvore vrata staje preko koje je naišao bujični talas – dodao je Gagović.

Prema njegovim rečima, Trnovo je juče predveče zahvatilo nevreme sa obilnim padavinama, koje su se pojačavale tako da su se već oko 22.30 časova bujični potoci koji se ulivaju u Željeznicu izlili jer nisu više mogli da prihvate svu vodu.

Gagović je podsetio da je Trnovo odsečeno jer je magistralni put ka Sarajevu u prekidu i naveo da su bujice odnele i delove lokalnih puteva.

- Može terenskim vozilima da se dođe preko dela federalnog Trnova, ali je i na tom putu stanje na 2-3 mesta kritično - naglasio je Gagović.

On je dodao da mesnoj zajednici Kijevo nema pristupa jer je putna komunikacija s obe strane neprohodna.

- Jezero kraj brane Bogatić je poravnato sa putem, tako da nije moguće ni iz smera Trnova prići Kijevu - objasnio je Gagović.

Prema njegovim riječima, Civilna zaštita radi na osposobljavanju putnog pravca Istočno Sarajevo – Trnovo iz smera Krupca, gde ima i odrona.

Načelnik Trnova precizirao je da se odlukom opštinskog Kriznog štaba o proglašenju vanrednog stanja obustavlja nastava u mesnoj osnovnoj školi.

- Naloženo je angažovanje sve raspoložive mehanizacije komunalnog preduzeća i privatnih preduzeća, a timovi Republičke uprave civilne zaštite Srpske sa svojom opremom već rade na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata – rekao je Gagović.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.