Dodik: Ohrabren sam nastojanjima Srbije da se ubrzaju procedure oko izgradnje aerodroma u Trebinju
Milorad Dodik, Foto: Profimedia

RADNI SASTANAK

Dodik: Ohrabren sam nastojanjima Srbije da se ubrzaju procedure oko izgradnje aerodroma u Trebinju

Direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković izjavio je da je reč o kompleksnom projektu, koji zahteva uključivanje svih nadležnih institucija

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je ohrabren nastojanjima Srbije da se ubrzaju procedure u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, s obzirom da taj projekat treba da bude završen 2023. godine.

Posle današnjeg radnog sastanka posvećenog završetku ogovora o izgradnji aerodroma i prateće infrastrukture, Dodik je rekao da je razgovarano o raspodeli obaveza i dužnosti, kao i oprocedurama koje je neophodno sprovesti.

"Rok do kada projekat treba da bude završen je 2023. godina i zato se bavimo operativnim pitanjima da ne bi bilo zastoja", kazao je on novinarima u Banjaluci.

Direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković izjavio je da je reč o kompleksnom projektu, koji zahteva uključivanje svih nadležnih institucija.

On je dodao da su u toku izrada zoning plana i istražni radovi na terenu."Nadamo se da će projekat ići onom dinamikom koju smo dogovorili i da ćemo već na proleće, sa početkom gradjevinske sezone, ući u radove", naglasio je Zdravković.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao da je izgradnja aerodoroma u Trebinju kapitalan projekat za Republiku Srpsku, najavivši da će na sledećoj sednici Vlade RS biti odluka o prenosu prava na upravljanje i izgradnju aerodroma na preduzeće "Aerodrom Trebinje".

Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović naveo je da su sastanku prisustvovali predstavnici svih nadležnih instiucija, sa svih nivoa vlasti.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će grad dati maksimalnu podršku ovom projektu.

"Mi smo spremni da donesemo sve neophodne akte, izadjemo u susret kad je reč o taksama, jer je to projekt od strateškog značaja", kazao je Ćurić.

Zahvalio je Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je, kako je naveo, izrazio želju da se aerodrom gradi upravo u Trebinju.

"Nadam se da će to biti projekat na ponos svih nas i podstrek da ljudi ostaju u Trebinju i Hercegovini", rekao je gradonačelnik Trebinja.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.