UHAPŠENA DVOJICA POLICAJACA U BANJALUCI: Optuženi su za teško delo
Policija, Foto: Profimedia

robija

UHAPŠENA DVOJICA POLICAJACA U BANJALUCI: Optuženi su za teško delo

"Policijski službenik Ž.K. je u vreme činjenja dela bio van službe. Protiv policijskog službenika doneseno je rešenje o suspenziji", pojasnila je Mučibabićeva

Objavljeno: 20:51h

Dvojica policajaca uhapšena su zbog zloupotrebe službenog položaja i lažnog predstavljanja.

Uhapšeni su Ž. K. iz Knževa i V. K. iz Banjaluke, a lisice na ruke su im stavili pripadnici Policijske uprave Banjaluka. Portparol ove Uprave Danijela Mučibabić je rekla da se Ž.K. sumnjiči da je 9. septembra oko 18 časova zaustavio vozilo u ulici Braće Pantića u Banjaluci u službenoj uniformi, te vozaču zbog učinjenih prekršaja na licu mesta naplatio novčanu kaznu.

"Policijski službenik Ž.K. je u vreme činjenja dela bio van službe. Protiv policijskog službenika doneseno je rešenje o suspenziji", pojasnila je Mučibabićeva.

Ona je dodala su u sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici dan kasnije u ulici Kordunaška u Banjaluci uočili policijskog službenika V.K. a koji je od ranije suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u službenoj uniformi, kako zaustavlja vozila.

"Od V.K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog dela. Protiv oba policijska službenika podnešeni su zahtevi za pokretanje unutrašnjeg postupka", istakla je Mučibabićeva.

O svim merama i radnjama u okviru ovog predmeta, obavešteno je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i Republičko javno tužilaštvo.

"PU Banjaluka i u narednom periodu će nastaviti sa navedenim aktivnostima te pozivamo građane da sve vidove nezakonitog i neprofesionalnog postupanja policijskih službenika prijave na besplatan broj telefona 122", poručili su iz PU Banjaluka.

Bonus video:

00:21

NIŠLIJE GLEDALE HAPŠENJE UŽIVO: Diler pokušao da utekne, ali nije uspeo

(Espreso / Srpskainfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.