SIPA POTVRDILA: Uhapšen muškarac koji se tereti za ubistvo SRBA!
Ilustracija, Foto: MUP Srbije

"SREBRENIČKI PROCES"

SIPA POTVRDILA: Uhapšen muškarac koji se tereti za ubistvo SRBA!

Osumnjičeni su ranije tvrdili da je reč o montiranom procesu i da su pod prisilom priznali da su počinili dela koja im se stavljaju na teret

Objavljeno:

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su danas u mestu Špionica kod Srebrenika, Behudina Husića, koji se tereti za ubistvo Srba.

On se tereti da je 1996. godine na području Srebrenice, sa još dve osobe, učestvovao u ubistvu četvoro srpskih civila. Hapšenje je potvrđeno iz SIPA-e.

Husić je, prema nepotvrđenim informacijama koje su objavili sarajevski mediji, uhapšen po poternici Okružnog suda u Bijeljini, a osumnjičen je u predmetu "Srebrenički proces", u kome se još terete Ahmo Harbaš i Nedžad Hasić.

Hasić je uhapšen prošle godine, a posle sedam meseci je pušten iz pritvora. Hasićev otac izjavio je pre 15 godina da će se njegov sin predati pod uslovom da mu ne sudi nijedan sud na području Republike Srpske.

Prema poternici Okružnog tužilaštva Bijeljine, Husić, Harbaš i Hasić su osumnjičeni da su tokom 1996. godine na području Srebrenice učestvovali u ubistvu četvorice drvoseča srpske nacionalnosti.

Osumnjičeni su ranije tvrdili da je reč o montiranom procesu i da su pod prisilom priznali da su počinili dela koja im se stavljaju na teret.

Bonus video:

00:40

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.