STIGLO NAREĐENJE: Radi se o Bosancima u Avganistanu!
Bisera Turković, Foto: Youtube printscreen / Hayat

pažnja

STIGLO NAREĐENJE: Radi se o Bosancima u Avganistanu!

Svi bosansko državljani mogu kontaktirati Ambasadu BiH u Pakistanu na sledeće brojeve telefona +9251 265 40 20 ili na +9251 265 40 18

Objavljeno: 19:33h

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković naložila je danas ambasadi BiH u Pakistanu te nadležnom sektoru MSP BiH da preduzmu mere za pomoć državljanima BiH koji se, eventualno, još uvek nalaze u Avganistanu.

Prema poslednjim informacijama, situacija u Avganistanu se pogoršava iz dana u dan te je potrebno brzo delovati.

Ministarka Turković je, između ostalog, dala nalog da se prikupe informacije i da se otvori 24-časovna telefonska linija ambasade za sve građane kojima je potrebna pomoć.

"Potrebno je prikupiti informacije o tome koliko je bosansko-hercegovačkih građana trenutno na teritoriju Avganistana, pod kakvim su uslovima i da li su spremni na evakuaciju. Pozivamo sve one koji su u takvoj situaciji ili imaju informacije koje su od pomoći da se jave ambasadi BiH u Pakistanu ili Ministarstvu spoljnih poslova BiH. MSP BiH će takođe uspostaviti kontakte sa državama saveznicama kako bi ostvarili saradnju u rešavanju novonastale situacije i eventualnim evakuacijama", navedeno i u instrukciji ministarke Turković, piše portal Klix.ba.

Svi bosansko državljani mogu kontaktirati Ambasadu BiH u Pakistanu na sledeće brojeve telefona +9251 265 40 20 ili na +9251 265 40 18.

Turković je istakla kako je situacija teška i kako se očekuje dodatno usložnjavanje i da je potrebno da MSP uključi sve potrebne i moguće kapacitete kako niko od bh. građana ne bi bio na bilo koji način ugrožen.

Predsedništvo BiH je ranije donelo odluku o povlačenju pripadnika Oružanih snaga BiH iz misije u Afganistanu gdje su delovali u okviru ISAF-a.

Kao što je poznato brojne države evakuišu svoje diplomatsko osoblje i ostale građane nakon što Talibani uveliko osvajaju teritorij Avganistana i približavaju se Kabulu.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.