Referendum pokrenuo lavinu: Zapad se sveti, Dodiku preti izolacija! (FOTO)
Foto: AP

skupo će ga koštati

Referendum pokrenuo lavinu: Zapad se sveti, Dodiku preti izolacija! (FOTO)

Portparolka EK Maja Kocijančić kaže da referendum koji je održan u Republici Srpskoj nema zakonsku osnovu, jer je Ustavni sud BiH odlučio da suspenduje odluku o referendumu dok se ne odluči o njegovoj ustavnosti
Objavljeno: 13:30h

Prestonice ključnih država zapadnog sveta započele su, prema saznanjima 'Dnevnog avaza', opsežnu operaciju apsolutne političke izolacije predsednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Milorada Dodika, s namerom da se izvrši dodatni pritisak, a ojačaju opoziciju u Republici Srpskoj i proevropske snage u celoj državi, tvrde dobro upućeni diplomati.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon što je odbio da odustane od ilegalnog referenduma, usprkos odbijanju Srbije i hladnom prijemu u Rusiji, Dodik je, tvrdi se u diplomatskim krugovima, ušao u teški politički ofsajd.

Referendum u Republici Srpskoj - uspeo! Završeno glasanje, 99.8% za 9. januar! (FOTO) (VIDEO)

Prvi korak u toj operaciji jeste potpuno ignoriranje lokalnog referenduma, kao protivpravne i zabranjene aktivnosti, kao signal da je Dodik, iako najviši entitetski dužnosnik, prestao da bude sagovornik i faktor od bilo kakvog značaja.

U tome se, naime, krije razlog što se visoki dužnosnici država članica Veća za implementaciju mira već danima ne komentarišu protivustavni referendum.

Nijedan visoki američki, nemački ili evropski državnik nije se precizno izjasnio, pa ni na vrlo otvorena pitanja novinara, što nije kako se tvrdi, znak nezainteresiranosti, nego naprotiv, usaglašenog 'okretanja glave' od ilegalnih aktivnosti te jačanje uloge državnih institucija i podrške proevropskim i naprednim faktorima u BiH.

foto: Fonet
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.