Dodik: Ni Putin ne može da odloži referendum!
Foto: AP / Alexei Nikolsky

odgovor bošnjacima

Dodik: Ni Putin ne može da odloži referendum!

- Izjave Sefera Halilovića su pogrešne i nepotrebne, Bošnjaci na taj način ne mogu ništa da urade i grdno se varaju ako misle da Srpska nije spremna i sposobna da se brani - izjavio predsedsnik RS
Objavljeno: 15:01h

- Kada bi to učinili to bi samo ubrzalo naš put ka samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste bi nas definitivno izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute - rekao je Dodik novinarima u Laktašima, komentarišući Halilovićeve pretnje oružanim sukobom u BiH i tvrdnje da se Republika Srpska, u eventualnom sukobu, može održati najviše 10 do 15 dana.

Dodik je rekao da je Međunarodna zajednica upoznata o svim tim stvarima, jer je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pre dva meseca upoznao zapadne ambasadore o naoružavanju Bošnjaka i proceni naoružanja u Republici Srpskoj što govori o tome da Halilovićeva izjava nije nimalo slučajna i da je ona deo njihovog opšteg pristupa.

foto: Reuters / Dado Ruvic

- Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način isteraju Srbe iz BiH - rekao je Dodik.

On je poručio je da je Republika Srpska unesena u BiH, a ratnohuškačke izjave su samo dokaz njihovih priželjkivanja da bi na taj način mogli nešto da reše ovde.

- Ali to nije način i Republika Srpska to ne preferira. Njene sve opcije su političke, bez ijedne ratne - poručio je Dodik i dodao da Republika Srpska otvara fabrike i gradi puteve a ne naoružava se i ne sprema za rat.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.