BiH traži reviziju tužbe protiv Srbije? Postoje dokazi koji nas ugrožavaju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/AP Archive

I on nas svađa

BiH traži reviziju tužbe protiv Srbije? Postoje dokazi koji nas ugrožavaju! (FOTO) (VIDEO)

Bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs tvrdi da postoje dokazi na osnovu kojih bi Bosna i Hercegovina mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije, izrečenu u Međunarodnom sudu pravde 2007.
Objavljeno: 13:35h

Prema njegovim rečima, ako se iz BiH ništa ne preduzme, buduće generacije će misliti da genocid nije ni počinjen.

foto: Profimedia

Na pitanje koliko politika otežava nameru, bivši tužilac Haškog tribunala odgovara da je mnogo važnije od tog pitanja fokusirati se na činjenicu da zemlje bivše Jugoslavije, Ujedinjene nacije ni ostatak sveta, ne obraćaju pažnju na presudu iz 2007.

- Važnije je preuzeti odgovornost za budućnost generacija BiH nego se fokusirati na trenutne političke probleme. BiH se mora sama izboriti za ovo, nikog drugog nije briga. Ako pokušate, možda ćete uspeti", rekao je Najs i dodao da i u slučaju neuspeha, ostaje zabeleženo da se nešto pokušavalo učiniti, kao i važne činjenice.

- Za zahtev (za reviziju tužbe) koji iziskuje godine, preostalo je samo pet meseci. Da ste me poslušali pre pet godina, bilo bi bolje. To je sad pitanje vaše vlade. Svi koji su imalo radili na presudi, veruju da bi mogla biti predmet revizije", kazao je takođe bivši tužilac Haškog tribunala.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.