BiH traži reviziju tužbe protiv Srbije? Postoje dokazi koji nas ugrožavaju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/AP Archive

I on nas svađa

BiH traži reviziju tužbe protiv Srbije? Postoje dokazi koji nas ugrožavaju! (FOTO) (VIDEO)

Bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs tvrdi da postoje dokazi na osnovu kojih bi Bosna i Hercegovina mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije, izrečenu u Međunarodnom sudu pravde 2007.
Objavljeno: 13:35h

Kao da tenzije između Srbije i BiH nisu dovoljne, već se sada pojavio i bivši tužilac Haškog tribunala da dolije ulje na vatru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- BiH je izgubila tužbu zbog nedostatka dokaza, ali od 2007. postoji značajan broj dosad neiskorišćenih dokaza, rekao je Najs u Sarajevu, gostujući na tribini Foruma bošnjačkih intelektualaca na kojoj je aktuelizovano pitanje mogućnosti revizije tužbe BiH u situaciji kada je za to preostalo još samo pet meseci.

foto: Fonet

Najs je kazao da on, zbog drugih obaveza, ne bi mogao da učestvuje u timu koji bi zastupao BiH. To je izjavio nakon što je jedan od učesnika tribine predložio njega i advokatice Vasviju Vidović i Edinu Rešidović za članove pravnog tima.

Na pitanje novinara da li bi u eventualnom revidiranju tužbe, kao novi dokazi mogli da posluže i presuda Radovanu Karadžiću i stenogrami sa sednica vojnog saveta bivše Jugoslavije, Najs je kratko odgovorio: "Sve što je obelodanjeno nakon 2007."

foto: Fonet
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.