UGOSTITELJI IZAŠLI NA ULICE: Sarajlije najavile PROTESTE svaki dan dok im se ne ispune ZAHTEVI! (VIDEO)
Sarajevo, Foto: Printscreen/Youtube

protestna šetnja

UGOSTITELJI IZAŠLI NA ULICE: Sarajlije najavile PROTESTE svaki dan dok im se ne ispune ZAHTEVI! (VIDEO)

Oni su šetali od spomen-obeležja Večna vatra do Vlade KS

Objavljeno: 14:47h

Članovi četiri udruženja u Kantonu Sarajevo, među kojima su ugostitelji, muzičari, hotelijeri i zanatlije, održali su protestnu šetnju zbog najavljenog lokdauna za vikend.

Oni su šetali od spomen-obeležja Večna vatra do Vlade KS, koju krive za loše rukovođenje epidemiološkom situacijom i čije ostavke traže ukoliko im ne ispune zahteve ili se stanje ne popravi nakon vikenda.

Kako je navedeno, traže od Vlade da se potpuno zatvori Kanton Sarajevo, ako se već uvode ovakve selektivne mere.

"Danas ovde nisu samo ugostitelji, već i zanatlije, muzičari, i ostali radnici, konobari. Mi tražimo potpuni lokdaun", kazao je Adil Šurković, jedan od nezadovoljnih ugostitelja.

Dodao je da će ljudi koji su slobodni dva dana širiti virus po ostatku BiH.

"Mi smo Vladi KS dali svoje zahteve, oni znaju šta im je raditi. Ukoliko ne povuku ovakvu odluku, mi izlazimo na demonstracije opet, biće nas više. Ceo grad je ogorčen. Nema vakcina", istakao je Šurković.

Demonstranti su skandirali "kupite vakcine", a ispred zgrade Vlade KS pozivali su premijera Edina Fortu da izađe i obrati im se.

Najavili su da će proteste održavati svakog dana dok im ne budu ispunjeni zahtevi - uvođenje potpunog lokdauna i vanrednog stanja u BiH, koje bi im omogućilo naknadu štete koju im donosi pandemija korona virusa i mere koje se donose u Bosni i Hercegovini.

U prethodnim danima su istakli kako oni već godinu, zbog mera i zaraze, rade sa 30 posto kapaciteta, što im nije dovoljno da bi održali poslovanje. Najavili su i da će otpuštati radnike ukoliko se ne nađe način za pomoć.

"Mi ugostitelji više ne možemo dalje, naša egzistencija je potpuno ugrožena", zaključio je Šurković.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.