U KANTONU SARAJEVO 478 NOVOOBOLELIH: 11 pacijenata na respiratoru
Trenutno je u Kantonu Sarajevo 2.656 aktivnih slučajeva, Foto: EPA/JAMES ROSS

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

U KANTONU SARAJEVO 478 NOVOOBOLELIH: 11 pacijenata na respiratoru

Jedanaest pacijenata koristi pomoć respiratora, dok je trenutno 2.656 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije u Kantonu Sarajevo

Objavljeno:

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata evidentirano je 478 novoobolelih osoba od korona virusa, dok se u istom periodu od infekcije ovim virusom oporavilo 355 građana. Testirano je 1.313 osoba.

Poređenja radi juče je u Kantonu Sarajevo registrovano 484 novozaraženih, prenosi Srpskainfo.

Od broja novozaraženih u poslednja 24 sata, njih 303 pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama. Od juče je preminulo troje pacijenata koji su bili zaraženi korona virusom, prenosi Klix.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosečan broj zaraženih je 345 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj obolelih na 100.000 stanovnika iznosi 641 pacijent.

Trenutno je u KS hospitalizovano 338 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo smješteno je 241 pacijent, a na kovid odeljenju Opšte bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” leči se 104 osobe.

Jedanaest pacijenata koristi pomoć respiratora.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo 2.656 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije.

S obzirom na konstantni rast broja novozaraženih, iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo pozivaju na maksimalno poštivanje epidemioloških mera.

Bonus video:

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.