TUGA! Preminuo Davor Ilinčić
Davor Ilinčić, Foto: Printscreen/facebook

loše vesti

TUGA! Preminuo Davor Ilinčić

Sarajlija Ilinčić, suprug i otac trogodišnjeg sina, imao je retki oblik tumora

Objavljeno: 16:50h

Neizmerno žalosni, poslednji put se opraštamo od našeg kolege, studenta, prijatelja Davora Ilinčića, objavljeno je danas na stranici Akademije likovne umetnosti (ALU) u Sarajevu, potvrdivši da Ilinčić, nažalost, nije izdržao bitku protiv opasnog tumora.

Sarajlija Ilinčić, suprug i otac trogodišnjeg sina, imao je retki oblik tumora. Davor je prvi put operisan 2018. godine kada mu je odstranjen rep i deo trupa pankreasa, kao i slezina. Nakon manje od dve godine bolest se vratila u još većem obliku u loži pankreasa s metastazama na jetri.

Od Ilinčića su se oprostili i sa ALU, njegova prijateljica iz klase, Taida Fitozović, mentor i profesorka Amele Hadžimejlić, a objavljene su i njegove grafike koje će ponosno i brižno biti sačuvane u arhivi grafičkog odseka.

- Naš mistik klase, odmeren, uvek je postavljao figuru u susret reflektirajućoj toplini - samo njemu poznatog izvora svetlosti. Intuitivno ili hrleći da joj spozna tajnovitost, baš kao što je svoje figure kupao transparentnim, laganim, rumenim tonovima, tako je sinoć, zagrljen neraskidivom ljubavlju svoje Samre, Nolana i svojih najbližih, smiren krenuo prema svome Izvoru. Kada bi postojala mera za snagu, volju, istrajnost, ljubav i podršku, zvala bi se Davor i Samra! Tužni smo i neutešni zbog uskraćenog vremena i zagrljaja na koje smo iskreno računali. Svejedno, vidimo se svaki dan, u svakoj uspomeni, anegdoti, dogodovštini... Neka ga Milostivi obraduje svim blagodatima koje je zaista zaslužio, a porodicu snagom i strpljenjem - napisala je Fitozović.

(Espreso / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.