SILOVAO TRI DEVOJČICE, DOBIO 8 GODINA ZATVORA! Presuda koja je digla Balkan na noge
Sud / Ilustracija, Foto: Profimedia

POSTUPAK ZAVRŠEN ZA PET MESECI

SILOVAO TRI DEVOJČICE, DOBIO 8 GODINA ZATVORA! Presuda koja je digla Balkan na noge

Po pravosnažnosti presude maloletnik će biti upućen na izdražavanje kazne maloletničkog zatvora u Kazneno-popravni zavod Orašje

Objavljeno:

Opšinski sud u Travniku, nepravosnažnom presudom, proglasio je krivim starijeg maloletnika iz Travnika za tri krivična dela silovanja, nad tri maloletnice od deset, 11 i 12 godina, koje se dogodilo u avgustu prošle godine na području travničke opštine, saopšteno je iz Opštinskog suda Travnik.

Sudija za maloletnike S.V.K. je 16-godišnjaka iz Travnika, proglasila krivim za tri krivična dela silovanja (od kojih je jedno ostalo u pokušaju), te osudila na kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od osam godina.

-Napominjemo, maksimalna zatvorska kazna za maloletne počinioce krivičnih dela je deset godina, a Sud je prilikom odmeravanja kazne uzeo u obzir činjenicu da je maloletnik priznao izvršenje krivičnih dela koja su mu Predlogom Kantonalnog tužilaštva Travnik stavljena na teret, te mu izrekao kaznu zatvora u navedenom trajanju", navodi se u saopštenju.

Postupak završen za pet meseci

Po pravosnažnosti presude maloletnik će biti upućen na izdražavanje kazne maloletničkog zatvora u Kazneno-popravni zavod Orašje.

.Važno je istaći da su istraga, kao i sudski krivični postupak okončani u roku od pet meseci", stoji u saopštenju Suda, prenosi Avaz.

Bonus video:

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.