Napravili feštu od svoje sahrane, dok su još bili živi!? (FOTO)
Foto: Reuters

Zaprepastili celo selo

Napravili feštu od svoje sahrane, dok su još bili živi!? (FOTO)

- Zamalo nisam pao u nesvest, kada sam od kuma Drage dobio pozivnicu da njemu i njegovoj voljenoj Dragici dođem na sahranu - rekao je Milan Janković
Objavljeno: 10:03h

Kako je to "protokolom" bilo i utanačeno, nakon okupljana ispred njihove porodične kuće, u kojoj, kako kažu, složno i u neizmernoj ljubavi žive 16 godina, povorka je pošla ka "večnoj kući" Marića na mesnom groblju.

- U našu i spomen-kosturnicu mojih roditelja uloženo je ukupno nešto više od 13.000 evra. Nas dvoje nemamo dece i želimo druge da lišimo bilo kakvog troška, za naš upokoj. A, najsrećniji bi bili da to bude u istom trenu - gotovo u glas će Drago i Dragica.

foto: Reuters

Kažu, da će po njihovom umrlom času biti dovoljno da se za njihovu dušu još popiju kafa i piće. A, potom su na svoju "zadušnu večeru", tačnije veliko veselje pozvali u restoran u susednoj Osinji, uz gromoglasnu muziku, jagnjeće i praseće pečenje, torte i druge đakonije.

- Primi moje saučešće i čestitam ti! - šeretski je u dupke punom restoranu Dragi izustio Goran Milaković, kamenorezac iz Stanara. Drago se, međutim, nije dao zbuniti već mu je, pred reporterom "Novosti", od srca čestitao kao jednom od majstora na njegovoj i Dragičinoj vešto i kvaliteno podignutoj "večnoj kući", na mesnom groblju.

foto: Reuters

Drago nam juče potvrdio da je veselje okončano tek pred zoru, a da su i tokom celog jučerašnjeg dana primali goste u porodičnoj kući.

- Naš mesni sveštenik mi je odgovorio da za to sigurno ne bih dobio dozvolu ni vladike. Moj prijatelj, sveštenik iz druge parohije, verovatno u nameri da me ne uvredi, izgovor da ne dođe našao je u velikom gospojinskom postu, a moji gosti su na trpezi imali jagnjetinu, prasetinu, goveđi gulaš, kao i drugu mrsnu hranu - objašnjava slavljenik Drago Marić.

(Espreso.co.rs/ Večernje Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.