UHAPŠEN SVEŠTENIK SPC! Policija je kod njega našla municiju, mine i EKSPLOZIV!
Hapšenje / Ilustracija, Foto: Printscreen

HAPŠENJE

UHAPŠEN SVEŠTENIK SPC! Policija je kod njega našla municiju, mine i EKSPLOZIV!

Izvršeni pretresi na tri lokacije, dvije u Rogatici

Objavljeno: 11:12h

U akciji policije RS, kodnog naziva „Lutka“, usmerenoj na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem, uhapšena je jedna osoba iz Višegrada i pronađen eksploziv, potvrdila je iz Odeljenja MUP-a za odnose s javnošću Mirna Miljanović.

Uhapšen je B.G., a nezvanično, reč je o svešteniku Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu. On je osumnjičen da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet ekplozivnih materija.

Izvršeni su pretresi na tri lokacije, dve u Rogatici i jednoj u Višegradu te pronađeno i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina–MRUD, više komada municije različitog kalibra i SIM kartica i mobilnih telefona.

Akciju su proveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a na području opština Rogatica i Višegrad, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Uhapšena osoba, kako je napomenula Miljanović, nalazi se na krim-obradi, te će tokom dana biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.

BONUS VIDEO:

SVE CIGLE POLOMIO, A STAKLO NI DA NAPRSNE! Posle ovog lopov sigurno menja profesiju! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.