HANU, ČIJE TELO JE PRONAĐENO U SEPTIČKOJ JAMI, UBIO SIN? Tražila POMOĆ, rezultati obdukcije pokazali OVO!
Bosanska policija, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA U SAPNI

HANU, ČIJE TELO JE PRONAĐENO U SEPTIČKOJ JAMI, UBIO SIN? Tražila POMOĆ, rezultati obdukcije pokazali OVO!

Sumnja se da ju je ubio njen sin, koji je trenutno smešten na psihijatriji

Objavljeno:

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona i nekoliko medijskih kuća dostavljen je e-mail u kojem se traži da se procesiraju odgovorni u pojedinim institucijama zbog nesavesnog rada u službi, a što je dovelo do smrti Hane Jašarević (65) iz Sapne, čije je telo pronađeno 31. oktobra u septičkoj jami.

Nakon obdukcije tela potvrđeno je da je 65-godišnjakinja zadavljena. Iako nema zvanične potvrde iz policije i Tužilaštva o počiniocu, sumnja se da ju je ubio njen sin, koji je trenutno smešten na psihijatriji, prenosi Avaz.ba.

U e-mailu koji je prosleđen Tužilaštvu navodi se da se Hana Jašarević, nekoliko dana pre nego što će biti ubijena, obraćala pojedinim institucijama nadležnim za prinudnu hospitalizaciju i zaštitu od porodičnog nasilja.

- Hana ih je obilazila prijavljujući pretnje sina i tražeći ili da se sin prinudno hospitalizuje ili da se njoj osigura zaštita. Ona je to činila jer se plašila za svoj život. No, niko od službenih lica nije reagovao - deo je pisma upućenog i medijima, a koje je poslao B. B.

Na upit “Avaza”, iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrdili su da su dobili isti e-mail te da će biti izvršene provere prijavljenih radnji.

- Takođe, i u predmetu u vezi sa samim ubistvom su već prikupljene, a i dalje se prikupljaju određene informacije koje će biti korištene kako bi se utvrdilo kome se nastradala ranije obraćala i u vezi s kojim okolnostima - naveo je u odgovoru za „Avaz“ Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Komšije nastradale nakon ubistva su govorile da je sin često znao da je maltretira.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.