ZAUSTAVILI SVATOVE, PA MLADOŽENJI RAZBILI GLAVU ZBOG HRVATSKE ZASTAVE: Repetirao PIŠTOLJ, pa ga UPERIO U NJEGA!
Hrvatska zastava, Foto: Profimedia

DRAMA

ZAUSTAVILI SVATOVE, PA MLADOŽENJI RAZBILI GLAVU ZBOG HRVATSKE ZASTAVE: Repetirao PIŠTOLJ, pa ga UPERIO U NJEGA!

Ilija Babić, njegov kum, potvrdio je ovaj nemili događaj

Objavljeno: 15:43h

Na magistralnom putu Tuzla-Orašje u Lončari, C. C. i S. S. presreli su i blokirali svatovsku kolonu koja se kretala iz Brčkog u Domaljevac i tom prilikom su osim što su pretili svatovima, otrgnuli hrvatsku zastavu, te je jedan mladić drškom pištolja udario mladoženju u glavu.

Kako prenose mediji, sve se dogodilo 30. oktobra oko 13.20 časova, kada su, kako pišu, dvojica mladića, audijem A6 karavan presreli i zaustavili svatove, jer je u koloni bila jedna hrvatska zastava.

- Mislio sam da neko zaobilazi kolonu jer svatovi idu malo sporije. Nisam ni slutio šta će se dogoditi. Autom su potom poprečili put i tada je krenula agonija. Oteli su zastavu, slomili i stavili u auto. Izašao sam vani da vidim o čemu se radi. Tada je S. S. izvadio pištolj, repetirao ga i uperio u mene. Krenuo sam u samoobranu da maknem pištolj, nakon čega me on njim udario u potiljak glave, posle čega sam pao. Kada sam pao krenuo je da me udara nogama - ispričao je za Dnevnik.ba mladoženja Robert Tomić.

Hrvatska zastava
Hrvatska zastavafoto: Profimedia

Ilija Babić, njegov kum, potvrdio je ovaj nemili događaj.

- Kada je kolona zaustavljena izašao sam iz auta i video C. C. koji je sa mnom išao u školu. Odmah iza mene je izašao i Robert. Tada je S. S. iz kutije izvadio pištolj i napao Roberta. Nakon što je povredio mladoženju seli su u auto i pobegli. Unesrećenog smo odmah stavili u auto i odvezli su ga u bolnicu u Orašje. Bilo je užasno, ljudi su bili prestrašeni, deca su plakala. Pozvali smo odmah policiju, a kada su došli policajac nas je pitao, parafraziram: Zašto ste i pokazivali zastavu kad znate šta će biti? - kaže Tomić za pomenuti medij i dodaje da su odmah rekli imena napadača, međutim, oni su tek sutradan otišli na ispitivanje.

Pištolj
foto: MUP Srbije

- Mladoženji je u Županijskoj bolnici u Orašju pružena pomoć, gde mu je rana ušivena, a ustanovljen je i potres mozga - navodi Dnevnik.ba. Mladenci su se nakon ovog incidenta, ipak, venčali. Mladoženja kaže kako nije mogao učestvovati u celom slavlju zbog bolova, a Babić ističe kako je te večeri sve nekako bilo u grču.

Kako piše eBrčko u incidentu je jedno lice zadobilo teže telesne povrede, a napadači su privedeni i protiv njih je podnesen izveštaj nadležnom tužilaštvu.

- Policijska stanica Pelagićevo je 30. oktobra oko 13.30 časova obaveštena da je u Lončari opština Donji Žabar, na magistralnom putu M1-107 ( Orašje-Tuzla) iz audija u kojem su se nalazila dva muškarca zaustavljena svadbena kolona koja se kretala iz pravca Lončara prema Orašju, tačnije presretnuto vozilo u kojem se nalazio mladoženja, a kojem su lica iz pomenutog auta skinuli zastavu te su udarcima rukohvata gasnog pištolja mladoženji naneli telesne povrede - naveli su iz Policijske uprave Bijeljine i dodali da su operativnim radom navedena lica identifikovana i ispitana u svojstvu osumnjičenih, te je od istih privremeno oduzeto oružje - gasni pištolj.

- Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju, policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo su 4. novembra protiv C.C. i S.S. podneli izveštaj o počinjenom krivičnom delu telesna povreda - saopšteno je iz ove uprave.

Hrvatski narodni sabor (HNS) najoštrije je osudio fizički napad na svadbenu kolonu zbog isticanja zastave hrvatskoga naroda u Lončari kod Orašja.

- Govor mržnje, netrpeljivost i nasrtaji na hrvatske simbole u BiH, uključujući i RS, su apsolutno neprihvatljivi i treba da budu primereno kažnjeni - navode iz HNS-a ujedno pozivajuću policiju i pravosudna tela na sankcionisanje ovog i sličnih slučajeva izazvanih mržnjom prema pripadnicima hrvatskoga naroda i njegovim obeležjima u BiH.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.