BRANKINI PRIJATELJI OTKRILI ŠTA JE TRPELA DO TRAGIČNE SMRTI: Poznata doktorka prolazila kroz PAKAO!
Branka Pekić Semiz

VELIKA TRAGEDIJA

BRANKINI PRIJATELJI OTKRILI ŠTA JE TRPELA DO TRAGIČNE SMRTI: Poznata doktorka prolazila kroz PAKAO!

Nakon informacije da je doktorka počinila samoubistvo oglasile su se i njene radne kolege, koje tvrde da je trpela velike pritiske na društvenim mrežama zbog svog rada i da nije mogla to da podnese, a da pritom niko nije stao u njenu odbranu

Objavljeno: 15:06h

Doktorka Branka Pekić Semiz, koja je se ubila u prostorijama Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, bila je žrtva sajber nasilja, tvrde njene brojne kolege i prijatelji.

Nakon informacije da je doktorka počinila samoubistvo oglasile su se i njene radne kolege, koje tvrde da je trpela velike pritiske na društvenim mrežama zbog svog rada i da nije mogla to da podnese, a da pritom niko nije stao u njenu odbranu, piše Srpskainfo.

- Tvoje dostojanstvo i tvoj snažni karakter nije mogao da podnese brutalni linč kojem si bila izložena proteklih meseci, a zdravstveni, pravni sistem nije učinio ništa da te zaštiti i da ti omogući uslove da se odbraniš od optužbi. Da li ima lekara koji radi, a da ne greši? Nema. Da li lekar treba da odgovara za svoje greške? Treba. Ali kao i svaki drugi građanin, pred sudom u pravičnom postupku. Neko ko nije iz medicinske struke teško može da shvati da je svaki slučaj drugačiji, da se u čoveku često krije veliki broj neotkrivenih dijagnoza koje mogu da prouzrokuju fatalne komplikacije, da naše bolnice imaju svoja ograničenja na koja nijedan lekar ne može da utiče. Da li ta greška, ako je bilo, treba da zanemari sve dobro što je taj lekar uradio tokom svog života!? Odakle nam nam pravo da budemo i tužioci i sudije - napisao je Milan Gluhović, koji je radio s doktorkom Pekić-Semiz.

Juče se oglasila i Milica Ristović-Krstić, ambasador BiH u Grčkoj, koja je bila prijateljica doktorke. Ona je, takođe, navela da je doktorka bila žrtva sajber nasilja.

- Dragi prijatelji i sugrađani, tzv. sajber nasilje je nešto što se može desiti svima nama. Neko zna da se nosi s tim, neko ne, uprkos svim svojim znanjima i kvalitetima. Niko nije zaslužio javni linč zbog posla koji obavlja, a ona ga je, sigurna sam, obavljala najbolje što je znala. Svakom je njegova bol najveća, svakom je njegova sudbina najteža, ali o svojim postupcima moramo dobro razmisliti, jer mogu imati dalekosežne posledice. Pravda se traži pred pravosudnim institucijama, a ne na društvenim mrežama - navela je Ristković-Krstić.

Prema pričama doktorkinih poznanika, sve je počelo poslednjih nedelja, kada je majka dečaka koji preminuo pre godinu dana počela da objavljuje statuse navodeći da u nalazima piše da je njeno dete umrlo zbog greške lekara.

Ona je navodila kako poseduje svu dokumentaciju o uzroku smrti njenog sina, ali da nigde nije objavljivala imena doktora koje je krivila za to.

U jednom od statusa je navela da je pokušavala mirnim putem da dokaže šta je proživela, da poseduje kompletne pisane dokaze i da nikog nije klevetala.

Navela je i da se, pre nego što je išta objavila, obraćala nadležnim institucijama, ali da se niko nikada nije oglasio.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.