POZNATO ZAŠTO JE DOKTORKA IZVRŠILA SAMOUBISTVO: Bila je VRHUNSKI STRUČNJAK, ovo je bilo FATALNO po nju!
Branka Pekić Semiz

Pomogla da na svet dođe 2500 beba

POZNATO ZAŠTO JE DOKTORKA IZVRŠILA SAMOUBISTVO: Bila je VRHUNSKI STRUČNJAK, ovo je bilo FATALNO po nju!

Na Tviteru se pojavila zapanjujuća tvrdnja o razlogu samoubistva doktorke Branke

Objavljeno:

Doktorka Branka Pekić Semiz počinila je samoubistvo u prostorijama Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu. Ovaj slučaj prijavljen je policiji koja je obavila uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog dela i da se u ovom slučaju radi o samoubistvu.

"Doktorka Branka bila je jedan od najvećih stručnjaka u pomrnutoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svet dođe više od 2500 beba", napisali su iz Bolnice "Srbija" na Fejsbuku.

Kako su dalje naveli, i poslednjeg dana u operacionoj sali uspešno je obavila porođaj carskim rezom. Istog dana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo trebala je da održi predavanje o reproduktivnom zdravlju žena. O ovoj temi, kažu, nije bilo boljeg predavača.

Hitna pomoć
foto: Profimedia

Dodali su da je ostavila neizbrisiv trag u srpskom narodu zajedno sa primarijusom doktorom Vladimirom Mehmedbašićem.

"U podrumskim prostorijama i pod kišom granata svakodnevno izlažući svoj život porađala je žene i donosila osmeh i radost u mnoge domove u tim sumornim vremenima. U nehumanim uslovima i uz minimum sredstava bila je jedan od osnivača Odeljenja ginekologije u tadašnoj bolnici Kasindo", napisali su i dodali:

Biografija doktorke Branke Pekić Semiz

Dr Branka Pekić Semiz rođena je 8. 4. 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u KCU u Sarajevu.

Branka Pekić Semiz
Branka Pekić Semiz

U Bolnici "Srbija" bila je Načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva u periodu od 2002. do 2005. godine, od 2007. do 2015. godine i od 2019. godine do danas. Povodom Svetskog dana zdravlja 7. 4. 2022. godine, dodeljena joj je titula primarijusa.

Period od 1992. do 1995. godine provela je u ratnom porodilištu na Ilidži, a uz to bila je šef urgentne službe u Domu zdravlja Srpska Ilidža.

Aktivno je učestvovala u radu Predsedništva Udruženja ginekologa-opstetričara Republike Srpske, te Skupštine Društva doktora Republike Srpske. Objavila je više radova koje je prezentovala na velikom broju stručnih sastanaka u BiH i Srbiji.

Na Tviteru se pojavila zapanjujuća tvrdnja o razlogu samoubistva doktorke Branke. Naime, jedan korisnik pomenute mreže tvrdi da je doktorku hajka na društvenim mrežama podstakla da digne ruku na sebe.

"U Sarajevu se juče ubila lekarka, vrhunski ginekolog, zbog brutalnog nasilja po društvenim mrežama od strane grupice žena koje su želele da preuzmu ulogu Boga. Sad je kasno pisati o bilo čemu osim da razmislite o svakoj reči koju ovde i bilo gde nekome uputite", navodi se u objavi.

Komemoracija prim. dr Branki Pekić Semiz će se održati 27. 7. 2022. godine u 11.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a sahrana u 14.00 časova na porodičnom groblju na Ilidži.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Bonus video:

00:05

Odovoze telo Dragana koji je izvršio samoubistvo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.