UPRAVO SU SE POJAVILI HOROR DETALJI OBDUKCIJE KSENIJE PAJČIN: Toliko je STRAVIČNO, evo šta je sve IMALA U ORGANIZMU
Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube/AGAMEMNON Production, Printscreen, Dragan Udovičić

strava i užas

UPRAVO SU SE POJAVILI HOROR DETALJI OBDUKCIJE KSENIJE PAJČIN: Toliko je STRAVIČNO, evo šta je sve IMALA U ORGANIZMU

Obdukcioni zapisnik u koji je Kurir imao uvid i prikupljeni dokazi otkrivaju šta se dogodilo pre 12 godina, kad je Filip Kapisoda ubio svoju devojku pa sebe

Objavljeno: 22:38h

Smrt pevačice Ksenije Pajčin, koju je 16. marta 2010. u stanu u Nikšićkoj ulici u Beogra ubio njen dečko Filip Kapisoda, punih 12 godina bila je obavijena velom misterije. Javnost je godinama nagađala kako se velika ljubav ovog poznatog para pretvorila u još veću tragediju. Odgovore na mnoga pitanja daje obdukcioni zapisnik, ali i svi dokazi prikupljeni posle tragedije, u koje je Kurir ekskluzivno imao uvid.

U obdukcionom zapisniku navodi se da je smrt Ksenije Pajčin nastupila između 14 i 16 sati kobnog dana, i to od jedne povrede nanete pištoljem u predelu čela, iz neposredne blizine. Međutim, tokom obdukcije tela poznate pevačice na njoj su otkriveni i drugi podlivi, na podlakticama, nadlaktici i ramenu, koji su nastali u različitim periodima, ali nisu uticali na njenu smrt i njihov uzrok nastanka nije utvrđen.

1 / 4 Foto: Espreso

Toksikologija

- Toksikološko-hemijskom analizom utvrđeno je da je Ksenija Pajčin u krvi imala prisustvo 1,01 promila alkohola, dok su u urinu, želudačnom sadržaju i ostalim organima analizom utvrdili prisustvo metabolita kokaina. Takođe, obdukcija Filipa Kapisode, koji je ubio Kseniju a zatim pucao sebi u glavu i izvršio samoubistvo, pokazala je da je u njegovoj krvi i urinu otkriveno prisustvo kokaina - otkriva sagovornik Kurira.

To što su u organima - mozgu, jetri i ostalim, pronađeni tragovi metabolita kokaina, objašnjava naš sagovornik, znači da kokain pokojna pevačica nije uzela neposredno pred smrt, ali da ga jeste konzumirala.

Poslednje poruke Filip trebalo da ode kod Ksenijine majke

Tokom istrage zločina koji je potresao Srbiju otkriveno je da je Ksenija poslednji put u kontaktu s majkom Ljubicom bila pred smrt, oko 14 sati. - Razmenile su nekoliko poruka, dogovorile su se da Filip toga dana ode do Ljubice kako bi joj doneo plakate koji su već bili pripremljeni za promotivni nastup Ksenije Pajčin. Međutim, kada joj je majka, nešto posle 16 sati, ponovo poslala poruku, Ksenija nije odgovorila na nju - otkriva sagovornik Kurira.

Majka Ksenije Pajčin
foto: Kurir

Branila se

- Tokom istrage zločina, iako je od prvog trenutka bilo jasno da je reč o ubistvu i samoubistvu, kako bi se otklonile sve nedoumice, uzeta je parafinska rukavica i od Ksenije Pajčin, kao i od Kapisode, za koga se odmah posumnjalo da je pucao. Na dlanu njene leve ruke pronađeni su tragovi baruta posle ispaljenja, kao i na njegovoj desnoj ruci i podlaktici. Ako bismo rekonstruisali zločin, to bi značilo su oni najverovatnije stajali licem u lice i da je ona najverovatnije podigla levu ruku u odbrambenom stavu ili krenula na pištolj kad je Kapisoda uperio pištolj u nju - objašnjava sagovornik Kurira.

Rekonstrukciji tragedije u stanu, koji je bio u vlasništvu Ksenijine pokojne majke, ali je ona s Filipom živela u njemu, kako naš sagovornik otkriva, pre 12 godina pomogle su i izjave majke i komšija. On podseća da je majka prva došla na vrata stana u Nikšićkoj.

Majka našla tela

Ksenija Pajčin
foto: Espreso / Lazar Stanušić

- Istog dana istražni sudija i policija uzeli su izjavu od Ljubice Kostić, koja je izjavila da se poslednji put sa ćerkom čula toga dana oko 14 sati. Tri sata kasnije, pozvale su je komšije i rekle joj da Ksenijin pas sam šeta hodnikom stana, a da ona ne otvara vrata. Majka je pokušavala da je dobije na telefon, ali kako se nije javljala, dojurila je u stan i s komšijom uspela da otključa vrata, koja su bila zaključana iznutra - priseća se detalja sa prvih saslušanja posle zločina sagovornik Kurira.

Oružje Pištolj bez dozvole

Telo Ksenije Pajčin pronađeno je u hodniku stana, a telo Filipa Kapisode u spavaćoj sobi. Za pištolj koji je pronađen pored njegovog tela, kako je utvrđeno, nije imao dozvolu. - Više tužilaštvo je posle prikupljanja svih materijalnih, forenzičkih i drugih dokaza donelo odluku da nema mesta za pokretanje krivičnog postupka, jer je Kapisoda, koji je ubio pevačicu, posle zločina presudio sebi - zaključuje sagovornik Kurira.

Stravičan prizor u stanu, Ksenijino telo u lokvi krvi u hodniku pored vrata, prva je ugledala upravo majka pevačice Ljubica. - Kasnije, u razgovoru s komšijama, saznalo se da se iz stana u kom je živeo par često čula buka i da su više puta raskidali i mirili se, kao i da su ih povremeno čuli kako se svađaju. Kobnog dana, po izjavi jednog komšije, iz stana je takođe dopirala svađa i galama, a potom su se začula dva pucnja - otkriva sagovornik.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.